Castelló: L'aeroport de Castelló i Avaesen acorden col·laborar en la implantació de mesures de reducció de la petjada de carboni


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196719_122306/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 20-11-2020
L'aeroport de Castelló i Avaesen acorden col·laborar en la implantació de mesures de reducció de la petjada de carboni

L'aeroport de Castelló ha obert línies de col·laboració amb l'Associació Valenciana d'Empreses del Sector de l'Energia (Avaesen) encaminades a potenciar la utilització de les energies renovables i les tecnologies netes en l'aeroport, a fi de reduir la petjada de carboni.

Així s'ha acordat en una reunió que ha mantingut la directora general de Aerocas, Blanca Marín, amb el president de Avaesen, Marcos J. Lacruz, i la directora de l'entitat, Bianca *Dragomir.

Blanca Marín ha explicat que en la trobada totes dues parts han coincidit "en la idoneïtat de treballar de manera conjunta els reptes de transició ecològica de l'aeroport de Castelló".

En aquest sentit, Aerocas s'adherirà al programa Smart City, a través del qual *Avaesen analitzarà quines solucions d'energia neta poden implantar-se en l'aeroport i guiarà en la seua posada en marxa.

D'altra banda, totes dues entitats han acordat col·laborar en l'elaboració d'un full de ruta per a conduir a l'aeroport cap al compliment de l'objectiu de zero emissions.

La directora general de Aerocas ha manifestat que l'aeroport "té un compromís ferm amb la preservació del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic, per la qual cosa treballarem en la cerca de solucions que permeten minimitzar impactes i mitigar la petjada de carboni". "Volem anar de la mà del sector empresarial de les energies renovables de la Comunitat Valenciana per a contribuir així al seu desenvolupament", ha afegit.

Per part seua, el president de Avaesen, Marcos J. Lacruz, ha afirmat que, hui dia, "és una necessitat implantar mesures de reducció de la petjada de carboni, tant des del punt de vista mediambiental com econòmic". Segons ha assenyalat, "tenim les eines adequades per a això, ja que les empreses de la Comunitat Valenciana són reconegudes mundialment en aquest àmbit".

El president de Avaesen ha subratllat que l'aeroport de Castelló "reuneix totes les condicions per a ser un referent en bones pràctiques en matèria de sostenibilitat".

L'Associació Valenciana d'Empreses del Sector de l'Energia (Avaesen) és una entitat autonòmica sense ànim de lucre que abasta el 80% de les empreses del sector de les energies renovables, economia circular, cicle de l'aigua, gestió de residus, smart cities, que donen ocupació a més de 6.000 persones i la facturació agregada de les quals supera els 3.000 milions d'euros. Amb una trajectòria de deu anys, la patronal valenciana del sector energètic defensa el camp de les energies netes.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana