Castelló: Blanch (PSPV-PSOE): 'La cultura inclusiva de gènere és un element clau per al desenvolupament econòmic'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197436_122893/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 18-02-2021
Blanch (PSPV-PSOE): 'La cultura inclusiva de gènere és un element clau per al desenvolupament econòmic'

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha afirmat que "la cultura inclusiva és un element clau per al desenvolupament econòmic". Blanch ha fet estes declaracions durant la seua intervenció en la Comissió de Polítiques d'Igualtat de Gènere i del Col·lectiu LGTBI de les Corts, com a membre d'esta, on ha defensat que totes les persones, independentment del seu sexe, "tinguen les mateixes oportunitats al seu abast per a poder iniciar un negoci, posar en marxa un projecte o desenvolupar una idea en el marc de la nostra economia".

"En matèria d'emprenedurisme, des del grup socialista, com a defensors i defensores de l'Estat de Benestar, creiem en la necessària intervenció de les administracions públiques per a corregir les desigualtats creades pel sistema actual", ha assenyalat. El diputat autonòmic ha afegit que posar fi a esta situació "no sols és una obligació moral, sinó que també una obligació per a l'eficiència econòmica, ja que els estudis ens mostren que les empreses que promouen la igualtat internament afirmen haver augmentat els seus beneficis en l'últim any".

Actualment, a la Comunitat Valenciana hi ha 127.200 dones autònomes per 223.505 homes, i el 46,9% de les persones que impulsen el seu propi negoci són dones. "Estes dades ens porten a dir que hem avançat molt en els últims anys i que, en este aspecte, es pot començar a entreveure una certa convergència que encara queda lluny", afirma Blanch.

Es per això que, per a Blanch, és necessària la revisió de les polítiques fiscals vigents que afecten el dia a dia de les dones emprenedores, i la pressa de noves accions que afavorisquen l'entrada de més de la meitat de la població a l'emprenedurisme.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana