Castelló: La Conlloga Muixeranga de Castelló inicia la temporada participando en el Encuentro de Torres Humanas de Tauste (Saragossa)


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/9/212872_134437/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 07-09-2023
La Conlloga Muixeranga de Castelló inicia la temporada participando en el Encuentro de Torres Humanas de Tauste (Saragossa)

La Conlloga Muixeranga de Castelló encara una nova temporada, la del seu desè aniversari, i reanudarà la seua activitat el divendres 8 de setembre, amb la primera sessió d'assajos al Cau Muixeranguer de Castelló (Av. Alcora, 24). La temporada muixeranguera que ara comença anirà de setembre a juliol, i els assajos es convocaran tots els divendres a partir de les 19 h. Els assajos, com és habitual des de la seua creació, són completament oberts a la participació de tothom interessat en l'activitat muixeranguera.

El primer cicle muixeranguer d'actuacions (setembre-desembre) començarà el cap de setmana del 15, 16 i 17 de setembre amb el Encuentro de Torres Humanas a Tauste (Saragossa), on la Conlloga participarà per primera vegada. L'actuació serà dissabte de vesprada i la colla compartirà plaça, entre altres, amb la Muixeranga d'Alacant, el Grup Castelló o el Dance de Ribaforada. També serà la primera vegada que la colla actua en terres aragoneses.

Les actuacions de la Conlloga continuaran el 30 de setembre amb la participació en el desè aniversari de la colla castellera Xiqüelos del Delta. L'actuació serà a les 18 h a la plaça del Mercat d'Amposta i serà la tercera vegada que compartirà plaça amb ells. Aquesta colla va visitar la nostra ciutat l'any 2017 amb motiu de la II Trobada de Muixerangues de Castelló, sent una de les dues colles convidades, i van tornar a compartir plaça el mateix any amb motiu de la II Trobada de Muixerangues de Vinaròs, juntament amb la colla amfitriona.

La Conlloga Muixeranga de Castelló és una associació de Castelló que recupera les muixerangues i el ball de valencians. Actualment està conformada per més de 200 membres i participa en manifestacions de cultura popular de Castelló i les seues comarques.

comunicacio@conllogamuixeranga.com


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana