Castelló: El PSPV critica la 'gran rebaixa fiscal' proposta per l'alcaldessa de Castelló


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/10/215991_136420/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/10/215991_136420/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 26-10-2023
El PSPV critica la 'gran rebaixa fiscal' proposta per l'alcaldessa de Castelló

El Grup Municipal Socialista ha criticat la proposta de l'equip de govern del PP i Vox per a reduir impostos a Castelló, qualificant-la de 'engany a la ciutadania'. La rebaixa de l'Impost de Béns Immobles (IBI) anunciada per l'alcaldessa, Begoña Carrasco, es tradueix en un estalvi promig de sols 16 euros per a les famílies, mentres que l'Ajuntament ingressarà un milió d'euros menys.

En el debat plenari, la regidora socialista Mónica Barabás ha recordat que la proposta inicial de Carrasco era una rebaixa fiscal de 10 milions d'euros per a combatre la pobresa i fomentar l'ocupació, però aquesta promesa ha quedat en una 'mera operació de maquillatge', segons Barabás.

El PSPV ha expressat la seua preocupació per la reducció d'ingressos a causa d'estes rebaixes fiscals, afirmant que els retalls en drets socials solen ser l'objectiu de la dreta i l'extrema dreta quan no aconsegueixen ajustar els comptes.

A més de la rebaixa de l'IBI, també s'ha modificat l'Ordenança Fiscal de l'Ocupació de Via Pública, una mesura que els socialistes consideren insuficient i que pot perjudicar els comerciants que no disposen de terrassa.

En definitiva, el PSPV critica la falta de compliment de les promeses del PP i Vox en matèria fiscal i acusa l'alcaldessa de manipular la ciutadania. Estes rebaixes fiscals sols suposen un estalvi mínim per a les famílies, mentres que l'Ajuntament deixa d'ingressar importants quantitats de diners.

D'altra banda, la modificació de l'Ordenança Fiscal de l'Ocupació de Via Pública també genera descontentament, ja que exclou els comerciants sense terrassa dels beneficis fiscals, malgrat estar patint les consequències econòmiques de la crisi sanitària i l'inflació.

En resum, el PSPV considera que estes mesures fiscals no compleixen amb les expectatives generades per l'equip de govern i critica la falta de coherència entre les paraules i els fets del PP i Vox a Castelló.

Font: Castelló Informació


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana