Castelló: Carrasco visita restaurante pedagógico en CEE Castell Vell


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2024/4/226357_143414/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 21-04-2024
Carrasco visita restaurante pedagógico en CEE Castell Vell

La alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, acompanyada de la regidora d'educació, Maria Espanya, ha viscut l'experiència gastronòmica que ofereixen els alumnes i docents del Centre d'Educació Especial Castell Vell, a través del seu restaurant pedagògic.

La primera edil ha posat en valor aquest projecte pioner a la província que aposta per la inserció laboral de les persones amb discapacitat.

Aquest projecte es va posar en marxa al gener i permet, tant als alumnes del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica de Cuina, com als de l'especialitat de Restauració, posar en pràctica tots els coneixements adquirits, de manera que puguin realitzar pràctiques en restaurants i locals d'hostaleria de la ciutat, amb l'objectiu final de millorar les seves oportunitats d'inserció laboral.

Carrasco ha assenyalat la importància de comptar amb iniciatives com la del CEE Castell Vell 'i de donar-les a conèixer, perquè aquests programes formatius suposen un important avanç a l'hora de fomentar l'autonomia de les persones amb discapacitat.'

La alcaldessa ha destacat la professionalitat dels alumnes i ha reconegut la tasca del cos docent, compost pels professors tècnics de Formació Professional en la branca d'Hostaleria; Manuel Molero i Manuel Esteve, així com el suport de les mestres pedagòterapeutes Sonia García i Rosa Sobrino.

El restaurant pedagògic romandrà obert fins a maig. Permet que els alumnes desenvolupin capacitats i habilitats suficients perquè aconsegueixin competències professionals, consolidin la seva maduresa personal i augmentin les seves possibilitats de trobar una feina. Aquí també aprenen a treballar en equip i és el lloc on porten a la pràctica tots els coneixements apresos a les aules.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana