Castelló: Compromís denuncia retalls en unitats educatives a Castelló per al pròxim curs escolar


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 10-05-2024
 

Compromís ha denunciat la reducció de unitats educatives a Castelló per al pròxim curs en escoles públiques. Es tracta de l'eliminació d'aules al CEIP Bisbe Climent. La coalició valencianista ha obligat al conseller d'Educació a rendir comptes a Les Corts davant de l'agressió sense precedents sobre l'educació pública valenciana i ha constatat que s'inicia el model educatiu mercantilista imposat pel Govern de Mazón, basat en despatxar el professorat i amuntegar l'alumnat en les aules.

Per al portaveu municipal, Ignasi Garcia, 'tornem a veure accions del PP que són injustificables per a l'alcaldessa de Castelló, Begonya Carrasco, i la regidora d'Educació, Maria Espanya'. 'El govern municipal té difícil explicar a la ciutadania de Castelló les polítiques que està aplicant Mazón i que afecten les famílies i les comunitats educatives de Castelló', ha remarcat Garcia. Per al regidor valencianista, Carrasco ha d'elegir una vegada més 'si lluita per evitar els retalls a les escoles de la nostra ciutat o demostra ser més del PP que de Castelló'.

El portaveu d'Educació de Compromís a Les Corts, Gerard Fullana, ha destacat que 'estem fent xarxa amb els col·lectius de Compromís de cada poble per donar suport a les comunitats educatives de totes les escoles afectades, que no són poques'. 'Mazón té un govern fake que està desmantellant l'escola pública valenciana en només un any de govern i ha dinamitat el model de dignificació del sistema educatiu públic valencià construït per Compromís al capdavant de la Conselleria d'Educació durant 8 anys. Mazón està copiant el guió del seu mestre Eduardo Zaplana i estem estudiant convocar concentracions en tots els pobles valencians davant d'una gestió global vergonyosa del primer any de govern autonòmic de PP i Vox', ha afegit Fullana.

És important assenyalar també que la Conselleria intenta justificar la reducció de oferta de unitats en la xarxa pública amb la disminució de la natalitat i els representants de Compromís han assenyalat que 'sembla que PP i Vox riuen a la cara de la ciutadania, ja que els índexs de natalitat són similars als anys anteriors. Mantenir unitats educatives amb menys alumnes és la màxima de qualsevol govern que desitja oferir una atenció personalitzada a l'alumnat. Els arguments pedagògics no valen per al Govern de PP i Vox, que estan mercantilitzant el sistema educatiu valencià'.

Recordem que PP i Vox han anunciat el major retall de unitats educatives dels últims 15 anys, el que implicarà menys professorat i més alumnat per aula pel pròxim curs. Després de conèixer la proposta d'arreglament, que arriba tard i malament, de 150 unitats a la xarxa pública d'escoles, es pot afirmar que aquest govern ha mentit.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana