Comunitat Valenciana: El I Fòrum Soci-econòmic del CESCV apel·la al diàleg social com a motor de progrés


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/11/216807_136930/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/11/216807_136930/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 08-11-2023
El I Fòrum Soci-econòmic del CESCV apel·la al diàleg social com a motor de progrés

La segona jornada del I Fòrum Soci-econòmic de la Comunitat Valenciana, organitzat pel Comitè Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana (CESCV), ha tingut lloc avui a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI). Durant aquesta última sessió, s'han continuat tractant temes de màxim interès a nivell econòmic, social i laboral, com la necessitat de reforçar les polítiques actives d'ocupació en orientació, formació i inserció o la importància d'establir un diàleg social per avançar en aquestes qüestions.

Aquesta jornada ha estat introduïda per Juan José Ortega Sánchez, membre del Grup I del CESCV, qui ha fet una revisió sobre les relacions laborals i el mercat de treball de la memòria soci-econòmica de la Comunitat Valenciana en representació de la UGT-PV.

A continuació, el director de Prisa Media i de la Cadena SER Comunitat Valenciana, Bernardo Guzmán, ha moderat una taula rodona formada pel president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro; la Secretària General de CCOO-PV, Ana García, i el Secretari General de UGT-PV, Ismael Sáez. En aquesta intervenció s'han tractat temes com els salaris justos, la reducció de la jornada laboral, les oportunitats d'ocupació i la necessitat d'acabar amb les bretxes de gènere.

A més, s'ha insistit en la importància del diàleg. En aquest sentit, durant el col·loqui s'ha assenyalat que 'la crispació no ajuda' i que el diàleg social 'ha servit per avançar en drets i en protecció social, demostrant que és el camí a seguir'.

En l'acte de clausura, la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha mostrat el compromís que té aquesta universitat a l'hora d'establir aliances 'per a aconseguir progressos econòmics, socials i laborals'. Per la seua banda, el president del CESCV, Arturo López León, ha destacat la importància del diàleg social, 'un valor innegable que defineix a la perfecció al CESCV, que té en la seua naturalesa buscar punts en comú'.

Precisament en aquest sentit s'ha referit el President de la Generalitat, Carlos Mazón, que ha clausurat el fòrum apostant per 'impulsar el diàleg social i l'acord per a generar estabilitat i progrés en la Comunitat Valenciana'. Mazón ha elogiat també la labor que ve desenvolupant el CESCV, un organisme 'facilitador d'avanços, aglutinador d'idees, perspectives i propostes que ha dut el seu paper més enllà de l'elaboració de dades i estadístiques cap a una labor de prospecció i d'anàlisi molt necessària en el moment actual'.

Així mateix, el President de la Generalitat ha apostat per la realització de jornades de reflexió com aquest fòrum que 'contribueixen a què les institucions mantinguen la seua capacitat diagnòstica de l'entorn social i l'impuls de noves accions des d'una sana col·laboració interdisciplinar'.

El Comitè Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana (CESCV) és un ens consultiu del Govern Valencià i, en general, de les institucions públiques de la Comunitat Valenciana, en matèries econòmiques, socials i laborals.

En el seu Pla Estratègic 2022-2025 va aprovar l'organització d'un espai de reflexió i debat de referència que abastés el seu àmbit de competència, al qual es va denominar Fòrum Soci-econòmic de la Comunitat Valenciana, obert a la ciutadania, a les organitzacions socials, empresarials, sindicals i a la comunitat científica i universitària. El I Fòrum ha tingut lloc durant el 7 i 8 de novembre a la Universitat Jaume I de Castelló.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana