Comunitat Valenciana: FACUA Comunitat Valenciana insta a Sitval a solucionar els greus retards en les cites per a les ITV de vehicles


 
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 06-05-2024
 

FACUA Comunitat Valenciana ha remès un escrit a la Societat Valenciana d'Inspecció Tècnica de Vehicles (Sitval), l'empresa pública que presta el servei d'inspecció tècnica de vehicles en la comunitat autònoma, instànt-lo a que adopte mesures urgents per a solucionar els greus retards en l'assignació de cites que venen patint els usuaris.

L'associació ha tingut coneixement que els conductors que intenten demanar cita per a passar la inspecció als seus vehicles són emplaçats a diversos mesos vista. En algunes estacions de la Comunitat Valenciana no hi ha disponibilitat abans de dos mesos des que es fa la sol·licitud per a aquesta revisió.

L'article 4 del Reial Decret 920/2017, de 23 d'octubre, pel qual es regula la inspecció tècnica de vehicles, recull que el sotmetiment a la inspecció tècnica dels vehicles en una estació ITV és un requisit indispensable per a poder circular per les vies públiques a Espanya.

Tanmateix, a causa d'aquesta demora en la gestió de les cites, molts conductors valencians no poden realitzar la inspecció tècnica dels seus vehicles amb regularitat. Per això, molts es veuen impossibilitats de poder circular o, si ho fan, s'exposen a ser sancionats per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

FACUA Comunitat Valenciana insta a la Societat Valenciana d'Inspecció Tècnica de Vehicles (Sitval) a que acometan les accions necessàries per a garantir que els usuaris puguen obtindre cita en termini i sense excessives demores per a poder complir amb l'obligació legal de dur a terme la inspecció tècnica del seu vehicle a temps i forma.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana