Comunitat Valenciana: Organitzen una jornada per debatre sobre el nou Parc Empresarial Pont dels Cavalls d'Aldaia


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227322_144111/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 10-05-2024
Organitzen una jornada per debatre sobre el nou Parc Empresarial Pont dels Cavalls d'Aldaia

El pròxim dilluns, 13 de maig, Acció Ecologista-Agró ha organitzat, en col·laboració amb Per l'Horta i l'Associació de veïns i veïnes del Barri del Crist, una xarrada titulada 'Resiliència territorial o parc empresarial'. L'objectiu és informar als veïns d'Aldaia i dels pobles propers sobre els impactes socioambientals que es derivaran de la construcció i posada en marxa del Parc Empresarial 'Pont dels Cavalls'. L'acte tindrà lloc a les 19.00 hores al Centre Cultural Matilde Salvador.

Davant l'inciert i imprevisible escenari de canvi climàtic que estem travessant resulta necessari adaptar els territoris amb l'objectiu de fer-los més resistents i assegurar que en un futur continuen sent habitables. Les elevades temperatures i l'efecte illa a les àrees urbanes o l'increment de la freqüència i de la perillositat de les inundacions són alguns dels efectes d'aquesta gran crisi que condicionen la nostra vida quotidiana. No obstant això, les polítiques en lloc d'anar encaminades al disseny i implantació de nous models de desenvolupament compatibles amb la preservació i conservació dels pocs entorns naturals que ens queden, continuen dirigides a la depredació i l'especulació dels recursos a favor de l'interès econòmic de les grans empreses.

Un bon exemple d'aquestes dinàmiques que ens porten a l'abisme és la nova àrea logística projectada a Aldaia. Amb el Parc Empresarial Pont dels Cavalls, en aquest poble de l'Horta Sud, que ja disposa de nombroses àrees industrials, es destruirà un milió de metres quadrats de sòl fèrtil. Això acabarà traduint-se en una major vulnerabilitat a la pèrdua de sobirania alimentària i als riscos associats a l'aigua. També a la pèrdua de biodiversitat i a un empitjorament de la qualitat de l'aire i, per tant, de la salut humana.

Evitar la transformació irreversible del municipi en un espai hostil i despullat de benestar és qüestió de supervivència i tenacitat. Per això, Acció Ecologista-Agró, que públicament ha mostrat oposició a aquesta macroinfraestructura, en col·laboració amb Per l'Horta i l'Associació de veïns i veïnes del Barri del Crist, ha organitzat una jornada participativa i de reflexió. L'objectiu de la xarrada és informar del pla urbanístic i dels seus impactes socioambientals, així com recollir les preocupacions que desperti per traçar estratègies d'actuació col·lectiva que afavoreixin una ordenació territorial resilent i que posi la vida en el centre.

L'acte tindrà lloc el pròxim dilluns, 13 de maig, a les 19.00 hores al centre sociocultural Matilde Salvador. L'assistència és lliure i no cal inscripció prèvia. Us esperem!


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana