Comunitat Valenciana: Congrés a València sobre educació i intel·ligència artificial


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/228073_144651/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/228073_144651/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 23-05-2024
Congrés a València sobre educació i intel·ligència artificial

L'Associació d'Inspectores i Inspectores per a una nova Educació, INSnovaE, abordarà el pròxim dilluns 27 de maig al CaixaForum de València els reptes als quals s'enfronta l'educació amb la intel·ligència artificial com a eina d'utilitat a l'aula.

La castellonenca Susana Sorribes, presidenta de INSnovaE, serà l'encarregada d'obrir una jornada 'dirigida a aprendre i a formar-nos amb les bones pràctiques que avui ja són models d'èxit en l'àmbit educatiu'. Perquè tal com assenyala la dirigent nacional i inspectora del cos d'inspectors de la Comunitat Valenciana, 'avui nens amb necessitats educatives especials o alumnes amb altes capacitats aprofiten aquesta nova aplicació per aconseguir objectius gràcies al bon fer dels docents'.

El Congrés que agafarà València i que mobilitza al món educatiu és 'una oportunitat per posar en valor aquestes bones pràctiques i seguir implementant eines a les aules que ens permeten millorar la qualitat de l'educació. Perquè tot avanç és una millora i tota tecnologia pot ser d'utilitat als nostres alumnes'.

El repte, precisament, 'es troba en habilitar els protocols oportuns per aprofitar tot el bo que la intel·ligència artificial aporta en la formació dels nostres estudiants. Creativitat, coneixement i aplicacions que faciliten la docència, a Secundària però també a Primària, i que hem d'analitzar des d'un marc legislatiu que Europa ja posseeix'. 'Ara ens plantegem quina serà la seva implementació en les comunitats autònomes perquè és un repte que hem d'abordar en tota la seva extensió. No ens podem quedar enrere'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana