Diputación CS: El PSPV-PSOE denuncia l'obscurantisme de la Diputació sobre les brigades de mitigació de riscos


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/3/183310_110816/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 19-03-2019
El PSPV-PSOE denuncia l'obscurantisme de la Diputació sobre les brigades de mitigació de riscos


 El equip de govern del Partit Popular no respon a les preguntes del Grup Socialista i no explica si ha constituït les 8 brigades per a la prevenció d'incendis que en el seu moment va acordar amb la Generalitat que posaria en marxa.


El portaveu del Grup Socialista en la Diputació, Santi Pérez, denúncia ?la mala gestió, escàs rigor, obscurantisme i falta de transparència que practica l'equip de govern del Partit Popular, en tot el que fa referència a la brigades de mitigació de riscos per emergències?. Lamenta a més que ?els responsables del PP en la corporació provincial i, molt especialment el diputat delegat de Bombers, Luis Rubio, es neguen a oferir la informació sol?licitada pel PSPV-PSOE?.
Pérez retrau que ?Rubio haja necessitat quasi 5 mesos per a respondre malament i tarde a unes preguntes que els socialistes vam formular el mes d'octubre passat, per mitjà d'un escrit en el qual se sol?licitava informació sobre quantes brigades havia constituït la Diputació, on s'havien localitzat, en quins termes havien actuat, durant quant temps i en quin havien consistit aqueixos treballs?.
A més, en tractar-se de brigades contractades a través de l'empresa privada Martinsa, ?els socialistes ens interessem pel salari d'aquests treballadors per a conéixer si cobren o no el mateix que els operaris de les brigades de la Generalitat Valenciana?.
Són preguntes que el Grup Socialista en la Diputació, sempre preocupat per la prevenció d'incendis forestals, va formular després de rebre reiterades queixes de persones del sector en les quals s'alertava que la corporació podria no haver posat en marxa les 8 brigades de prevenció que en el seu moment es va comprometre a impulsar. L'acord va ser que la Diputació es responsabilitzaria de 8 i d'idèntica xifra la Generalitat.
?Lamentablement?, afegeix Pérez, ?després de quasi 5 mesos de silenci, la contestació de l'equip de govern ha sigut insuficient perquè inclou una relació dels pobles en els quals s'ha actuat, però obviant que en quasi tots els casos, es tracta de treballs realitzats per les brigades de la Generalitat?.
?El que no ha fet Rubio ha sigut aclarir si la Diputació ha constituït les 8 brigades a les quals en el seu moment es va comprometre, i en defecte d'això, quantes tenen o han tingut activitat. I on i per quant temps?.
?Aquesta falta de concreció ens fa témer que la Diputació potser no haja complit amb allò al que en el seu moment es va comprometre?
Davant aquest estat de coses, el portaveu del PSPV-PSOE en la Diputació insta al president de la corporació, Javier Moliner, ?que ordene que Luis Rubio entregue a l'oposició tota la informació que aquesta haja sol?licitat, aclarint si ha constituït les 8 brigades i, en defecte d'això, si s'ha posat en marxa alguna d'elles, on i quan, per a fer què i durant quant temps?.
Pérez també exigeix a Moliner que ?prenga cartes en l'assumpte perquè molts alcaldes, entre ells el de Segorbe, s'han dirigit al Grup Socialista en la Diputació per a conéixer si les brigades podran treballar en aquests municipis, a partir de quan i durant quant temps?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana