Diputación CS: El PSPV lamenta que Sales se’n recorde ara de la carretera de Miravet després d'oblidar el vial durant huit anys


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 19-08-2019
 

El portaveu socialista, Santi Pérez, explica que ja hi ha una proposta d'actuació per a poder reobrir-la al trànsit i que s'han iniciat els contactes per a impulsar una reforma integral


“Qui no ha mogut un dit per la carretera Cabanes-Oropesa durant els huit anys en què ha tingut responsabilitats de Govern en la Diputació no pot ara exigir una solució exprés”. Així ha respost el portaveu del Grup Socialista en la Diputació de Castelló i diputat de Carreteres, Santi Pérez, a les declaracions del portaveu del PP, Vicent Sales, reclamant inversió a la Generalitat Valenciana per a impulsar una solució definitiva per a aquesta viària de connexió interior-litoral.

Pérez lamenta que el PP demana una actuació urgent ara que el Govern liderat pel socialista José Martí ha presentat una proposta d'actuació a la Conselleria d'Agricultura i Desenvolupament Rural que permeta reobrir el vial al trànsit i que ja s'estiga treballant per a impulsar una remodelació integral. “Menys d'un mes després de la presa de possessió del nou govern provincial ja hi havia sobre la taula un projecte d'actuació per a esmenar els problemes de seguretat viària detectats per la Guàrdia Civil”, explica.

El portaveu socialista subratlla, a més, que ara sí que existeix una voluntat de col·laboració institucional entre l'Ajuntament de Cabanes, la Diputació Provincial i la Conselleria per a abordar una solució integral que millore aquesta carretera sempre tenint en compte que part del seu traçat discorre per la zona d’afecció del parc natural del Desert de les Palmes. “Aquest projecte de futur requerirà òbviament l'oportuna avaluació ambiental, una circumstància que igual Sales desconeix tenint en compte el nul interés que ha tingut aquests últims anys el PP en una carretera que ara els sembla estratègica per a la competitivitat empresarial i comercial”, censura el diputat socialista.

Finalment, Santi Pérez enlletgeix al PP que “es desentenguera de la carrera cedint la titularitat del vial a l'Ajuntament de Cabanes en lloc d'impulsar una solució tècnica que hauria evitat la deterioració que ha portat al seu tancament”. I afig: “Si realment Sales vol donar suport a la Diputació hauria de començar per fer una oposició constructiva, realista i raonable, encara que ens temem que no entra dins de la seua cultura política”.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana