Diputación CS: Compromís rebutja la moció del PP a la Diputació sobre llibertat educativa per “demagoga” i “innecessària”


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/12/191585_117842/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 15-12-2019
Compromís rebutja la moció del PP a la Diputació sobre llibertat educativa per “demagoga” i “innecessària”


El grup Compromís a la Diputació de Castelló ha negat el seu suport a la moció presentada pel Partit Popular sobre “les llibertats consagrades a la Constitució” en matèria d'escolarització atés que “és innecessària perquè al País Valencià estan complint-se fil per randa” cadascun dels 10 punts del seu article 27, referents al dret a l’educació i a la llibertat i gratuïtat de l’ensenyança bàsica. Així ho ha defés el portaveu de Compromís a l’ens supramunicipal, Ignasi Garcia, qui també ha recordat que “actualment són les famílies qui trien el centre educatiu i no el centre qui tria a les famílies, com passava amb el PP”, ja que “el 95% de les xiquetes i xiquets acaben sent alumnat de la seua primera o segona opció d’escolarització”.

Segons la lectura del grup Compromís, “el PP vol confondre una vegada més el dret a la llibertat d’ensenyament amb el dret a l’educació”, el qual es correspon al sistema educatiu formal, accessible i reglat a través d’una xarxa d’Educació Pública. El seu portaveu remarca que “en cap cas s’està limitant l’elecció de centre educatiu a cap família”, al contrari “la Conselleria d’Educació treballa des de fa cinc anys perquè totes les xiquetes i xiquets puguen tindre plaça en una escola amb criteris de proximitat i de situació econòmica, a més de vetllar per la qualitat de tots els centres i reduir així la desigualtat social”.

Per a Compromís, “la falsa llibertat d’elecció que està proposant el PP pretén generar un sistema educatiu de dos nivells: un, perquè les famílies amb més recursos puguen triar centres que poden pagar; i un altre per a les famílies de les classes mitjanes i treballadores, que no tindran mai eixa capacitat”. A Garcia també li ha semblat “del tot demagoga la polèmica que vol generar el Partit Popular entorn de l’escola concertada, ja que aquesta té més recursos hui que en l’època del PP i Ciegsa”. “El govern del Botànic, hem pagat tots els deutes del PP amb les concertades i s’han retornat drets laborals perduts per part del professorat en l’època del PP”, ha dit.

Garcia ha dit també que “ens sembla especialment perillosa la insinuació que fa el PP respecte a la coartació de l’autonomia organitzativa i pedagògica dels centres educatius”. “Saben que hem dedicat més de 400 milions d’euros a la inclusió educativa, un 40% més que en el passat; que tenim el doble d’aules específiques o de Comunicació i Llenguatge, i que quasi hem quadruplicat el nombre de professionals adscrits al Programa d’Actuació per a la Millora, fins a aplegar a més de 3.500”. “Front a la demagògia, dades”, ha conclós.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana