Diputación CS: El PP exigeix a la Diputació un pla eficaç i coordinat contra els mosquits 'i no tirar la pilota fóra com en un pati de col·legi'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195828_121524/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/6/195828_121524/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 24-06-2020
El PP exigeix a la Diputació un pla eficaç i coordinat contra els mosquits 'i no tirar la pilota fóra com en un pati de col·legi'

El grup popular en la Diputació de Castelló ha presentat una moció perquè les administracions oferisquen una resposta eficaç i contundent davant la plaga de mosquits a la província de Castelló.
La diputada del PP i alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha exigit “coordinació davant una plaga que va camí de convertir-se en un problema de salut pública”. La responsable popular ha posat damunt de la taula la necessitat d'una acció coordinada des de la lleialtat institucional “que no culpabilitze als alcaldes” ja que en declaracions públiques la diputada socialista ha culpat als alcaldes “i per ací no passarem” li ha recordat Marqués.
La diputada provincial del PP ha explicat que els ajuntaments i els seus alcaldes destinen recursos propis quan no tenen competències i li ha recordat a la diputada socialista que “vosté està jugant en Champions League, no està en un pati de col·legi jugant i si no li agrada, tira la pilota fóra” “Els alcaldes de la província ens sentim atacats i li demanem que rectifique aquestes actituds”.
Susana Marqués ha recordat que ja l'any passat el PP va presentar una moció que es va convertir en declaració institucional “i torna hui al debat perquè no s'ha avançat res” i ha recordat que “no s'ha treballat amb efectivitat en els últims dotze mesos”.
Susana Marqués ha assenyalat hui en el ple telemàtic del mes de juny que “ja estem de nou en època i els mosquits aquest estiu poden assestar el colp definitiu al ja malparat sector turístic, però a més. en poques setmanes tornarà la campanya”. Per això, “és important i urgent que es treballe amb rapidesa, lleialtat institucional, coordinant esforços i recursos”.
La dirigent del PP ha recordat, a més, que en la legislatura passada l'equip de govern del PP va posar en marxa un ambiciós pla amb una dotació d'un milió d'euros i es va treballar perquè la Generalitat assumira les seues competències, perquè aquesta plaga no es convertisca en un problema de salut pública
Ha sorprés molt hui que la diputada responsable de l'àrea, María Jimenez, haja demanat als ajuntaments que col·laboren, quan ja ho fan destinant partides específiques en els seus pressupostos anuals, i que per contra, no haja nomenat a la Generalitat que és qui té competències i va anunciar al novembre de 2018 la ‘creació de brigades antimosquitos’ que no s'han posat en funcionament. A més, Jiménez ha assegurat que els tractaments aeris són igual d'efectius que els terrestres i que no fan falta tractaments aeris malgrat que els alcaldes socialistes i fins i tot la pròpia Diputació els demanen de manera constant.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana