Diputación CS: El PPCS exigeix al PSOE resoldre el 'pufo' de les dessaladores amb fons europeus per a lliurar als ajuntaments de la càrrega


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/8/198495_123804/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 05-08-2021
El PPCS exigeix al PSOE resoldre el 'pufo' de les dessaladores amb fons europeus per a lliurar als ajuntaments de la càrrega

El Partit Popular de Castelló ha reclamat al PSOE que allibere els ajuntaments de la càrrega creada amb la construcció de les dessaladores a través dels Fons de Recuperació Next Generation. “El 'pufo' que els socialistes van crear a les arques públiques malgastant sense mesura per a crear aquestes instal·lacions estan patint-ho hui els ajuntaments que han de pagar aigua més cara quan poden accedir a un proveïment molt més econòmic en superfície”.
“Ells, els que van crear el problema, han de donar les solucions”, considera Vicente Martínez Mus, senador del PP de Castelló. “I els Fons de Recuperació haurien d'aprofitar-se per a resoldre definitivament aqueixa situació injusta generada pel PSOE”. De fet, recorda Martínez Mus, “van ser els socialistes els que van imposar aquestes instal·lacions a costos astronòmics, prevalent la conveniència política a l'eficiència”.
A la província de Castelló, les instal·lacions de Moncofa i Oropesa no estan connectades més que als municipis que van subscriure convenis amb Acuamed i “hui, malgrat les nostres reiterades sol·licituds, continuen amenaçant a aqueixos municipis a més de Benicàssim, Cabanes i Xilxes”.
El PPCS ha presentat preguntes tant al Senat com en el Congrés -hui mateix a través del diputat Óscar Clavell- per a reclamar dels socialista “la inversió que garantisca que els nostres municipis no pagaran per una aigua molt més cara quan disposen de drets per a utilitzar aigua en superfície molt més barata”. I la solució, explica Martínez Mus, “no ha d'arribar sota la pressió i amenaça als municipis per a vetar-los els drets de proveïment sobre aqüífers que han gaudit històricament”. “Són els socialistes els que van generar el problema i són ells els que han de donar la solució”, ha conclòs.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana