Diputación CS: Diputació de Castelló dinamitza el comerç en zones turístiques


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/222303_140509/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 05-02-2024
Diputació de Castelló dinamitza el comerç en zones turístiques

La Diputació de Castelló ha rebut una ajuda de 443.141,20 euros per fomentar el comerç en zones turístiques, emmarcada en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya finançat per la Unió Europea - Next Generation - UE. Aquesta ajuda està vinculada al component 14 del Pla de Recuperació, denominat Pla de modernització i competitivitat del sector turístic, i que té com a objectiu principal transformar i modernitzar el sector turístic a Espanya, augmentant la seua competitivitat i resiliència.

La vicepresidenta i responsable de l'Oficina de Fons Europeus, María Ángeles Pallarés, assegura que 'es tracta d'una ajuda molt important per a la finançament de projectes d'impuls a la competitivitat, innovació i modernització de l'oferta comercial lligada a l'arribada de visitants'.

La institució provincial ha obtingut la finançament per dur a terme el projecte d'Implantació de l'estratègia comercial digital d'atenció al turista.

En total han sigut 12 els pobles de la província, d'entre 5.000 i 20.000 habitants, que han complert amb els requisits indicats en la convocatòria i que són Peníscola, Benicàssim, Oropesa del Mar, Alcalà de Xivert, Almenara, Betxí, Borriol, L'Alcora, Moncofa, Nules, Segorbe i Torreblanca.

'En l'equip de govern que presideix Marta Barrachina tenim un compromís amb els veïns de la província, amb els 135 municipis del nostre territori i ens hem presentat a aquesta convocatòria amb l'objectiu de dinamitzar l'activitat comercial, perquè som conscients de la importància d'aquest sector estratègic per a l'economia local i provincial', ha destacat María Ángeles Pallarés, qui s'ha mostrat molt satisfeta després de la resolució de la Direcció General de Política Comercial, per la qual es concedia aquesta ajuda.

El pressupost per dur a terme el projecte que ha dissenyat la Diputació de Castelló és de 553.926,51 euros, dels quals 443.141,20 euros corresponen a les ajudes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya i 110.785,30 euros són aportats per la pròpia administració provincial.

El diputat d'Enginyeria Interna, José María Andrés, ha destacat que aquest projecte permetrà 'connectar als turistes amb els comerços, posant a disposició de tots els usuaris l'oferta de comerç local dirigida al turista'. Tal com ha subratllat el diputat, 'portarà beneficis a cadascun dels municipis, perquè a més, recollirà informació comercial i turística i generarà bases de dades d'oferta comercial'. De la mateixa manera, facilitarà el disseny d'estratègies.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana