Diputación CS: Compromís exige al PP incloure ports i nuclis tradicionals en reclamacions per regressió costanera


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227170_143997/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 07-05-2024
Compromís exige al PP incloure ports i nuclis tradicionals en reclamacions per regressió costanera

Davant la reunió convocada per la Diputació de Castelló amb els municipis afectats per la regressió de la costa, Compromís exigeix al PP que els recolze en les reclamacions proposades perquè els ports es feren càrrec de la regeneració de la costa i la protecció dels nuclis tradicionals històrics davant la regressió.

El portaveu de la coalició a la Diputació, David Guardiola, va destacar la importància d'una lluita compartida i no partidista en la defensa de la costa i els nuclis tradicionals costaners davant la regressió. Guardiola va instar al PP a recolzar les reclamacions per realitzar canvis legislatius que incloguen els ports de l'estat com a responsables de fer front als costos generats per la regressió.

D'altra banda, l'alcalde de Cabanes, David Casanova, va sol·licitar incrementar les inversions en el litoral davant la regressió i preservar els nuclis tradicionals històrics més afectats, com el cas de Torrelasal. Casanova també va demanar considerar les particularitats i necessitats de la costa de Cabanes en la nova normativa autonòmica de Costes.

Guardiola va reiterar la importància de la lluita conjunta i la necessitat d'incorporar les propostes de Compromís en el debat sobre la regressió costanera. Mentrestant, Casanova va tancar demanant que s'escoltin les demandes de la societat civil i les institucions municipals afectades per atorgar-los major sobirania i capacitat legislativa en el territori.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana