Els Ports: La Diputaci de Castell i lajuntament de Morella signen la cessi del Colomer Zurita


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/10/189589_116108/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/10/189589_116108/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/10/189589_116108/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/10/189589_116108/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 14-10-2019
La Diputaci de Castell i lajuntament de Morella signen la cessi del Colomer Zurita

Lajuntament de Morella recupera la propietat de ledifici Colomer Zurita
Ambdues institucions pretenen collaborar per a desenvolupar diferents projectes daquest edifici emblemtic


Lalcalde de Morella, Rhamss Ripolls, i el President de la Diputaci, Jos Pascual Mart, han signat aquest mat la cessi definitiva de ledifici Colomer Zurita a lajuntament de Morella. A ms, han mantingut una reuni amb lobjectiu de collaborar en el futur daquest i desenvolupar els projectes que albergar aquest emblemtic edifici situat al centre histric de la ciutat de Morella.

Rhamss ha destacat que s una bona notcia que ledifici Colomer Zurita torne a les mans de les morellanes i morellans, de les quals mai shaguera hagut de llevar. Ledil ha explicat que volem que aquest edifici albergue diferents activitats que ajuden a desenvolupar el futur socioeconmic de la ciutat. Finalment, Rhamss ha agrat al President de la Diputaci de Castell el seu suport per a fer definitiva aquesta cessi i treballar ambdues institucions juntes per a que el Colomer Zurita torne a lluir en el seu mxim esplendor i es puga utilitzar pels morellans i morellanes.

Cal recordar que el mes dagost del 2018 el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el llavors President de la Diputaci de Castell, Javier Moliner, i lalcalde de Morella, Rhamss Ripolls, van acordar la cessi daquest immoble denominat Collegi dEnsenyament Colomer Zurita, la qual ara es fa definitiva.

Ledifici Colomer Zurita era propietat de la Diputaci de Castell i ha sofert unes obres de rehabilitaci estructural en els ltims mesos. Aix, lacord signat aquesta cessi que passe a ser propietat municipal i que les diferents institucions puguen invertir en la recuperaci de ledifici, aix com en els diferents projectes que el Colomer Zurita puga albergar.

Aquest s un edifici emblemtic situat al centre histric de la ciutat de Morella, en la mateixa plaa on est la Baslica Arxiprestal. El Colomer Zurita s un edifici de grans dimensions que ha albergat lactivitat educativa des dels seus inicis. Aix va acollir les classes dels Pares Escolapis i desprs ja va passar a ser linstitut de la ciutat.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana