Els Ports: Morella obre un procs per a presentar projectes de rehabilitaci de vivendes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197908_123292/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 10-05-2021
Morella obre un procs per a presentar projectes de rehabilitaci de vivendes

L'Ajuntament de Morella ha obert un procs perqu els particulars que hagen previst o estiguen rehabilitant les seues vivendes, puguen traslladar els seus projectes i incloure'ls en la sollicitud per a optar a un nou pla de l'rea de Rehabilitaci i Renovaci Urbana i Rural (ARRUR). Aquest t la finalitat de presentar la ciutat en la nova convocatria d'aquestes ajudes que ha publicat la Generalitat Valenciana. Es tracta de subvencions per a la rehabilitaci de vivendes o nova construcci d'habitatges en el nucli urb de la ciutat. Aix, el consistori fa una crida a les persones interessades que tinguen projectes d'aquestes caracterstiques i presentar el programa complet a la convocatria de concurrncia competitiva de la Generalitat.
Els projectes han de complir diferents caracterstiques tant si sn projectes de rehabilitaci com de nova edificaci. Els edificis han de ser de vivenda habitual i anteriors a l'any 1996, a ms de comptar amb l'informe d'avaluaci. Tamb estan destinades a obres no iniciades o comenades a partir del 25 de juliol de l'any 2020 i no finalitzades. Aix, les persones interessades han de presentar la informaci sobre els projectes a l'oficina d'urbanisme al correu urbanismemorella@gmail.com abans del 28 de maig i poder enviar tot el programa amb la memria el 4 de juny. Cal recordar que es tracta d'ajudes amb un mxim d'entre 18.000 i 45.000 euros aproximadament i depenent de les caracterstiques d'aquestes.
L'alcalde de Morella, Rhamss Ripolls, ha destacat que "les ajudes de l'ARRUR sn molt importants per a la rehabilitaci d'habitatges dins del nucli histric de Morella i el manteniment general de la ciutat". L'edil ha explicat que "ara demanem la informaci d'aquells projectes que s'han de posar en marxa o fa poc que han comenat i optar a rebre les ajudes". Rhamss ha afegit que "a Morella tenim molt bona experincia en estos programes i ara mateix hi ha un en marxa que beneficia a un total de 19 vivendes".
Cal explicar que en l'edici actual del programa les poblacions beneficiades de tota la Comunitat Valenciana han sigut Xixona, Alcoi, Bocairent, Picanya i Gandia, a ms de Morella. Aix, aquest suposar a la capital dels Ports una inversi superior als 900.000 euros amb ajudes de 323.000 euros del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, 152.000 de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimtica i 47.000 euros de l'Ajuntament de Morella distribudes en 20 projectes. 19 projectes que complien els requisits, els quals sn 16 de rehabilitaci de vivendes i tres de nova edificaci. A ms, el consistori iniciar un altre projecte, el qual consistir en la reurbanitzaci del carrer Zaporta.
Altres ajudes de millora
L'ajuntament presta assessorament sobre ajudes de millora per a habitatges a l'oficina d'urbanisme. Aix, estan disponibles les ajudes del Pla Renhata per a la reforma de cuines i banys i adaptar la vivenda a persones amb diversitat funcional, les ajudes de conservaci i millora de la seguretat d'utilitzaci i accessibilitat i les d'eficincia energtica i sostenibilitat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana