Els Ports: Vilafranca s'activa amb l'Agenda de maig


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/4/226875_143788/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 30-04-2024
Vilafranca s'activa amb l'Agenda de maig

Vilafranca arriba carregada d'activitats per a tots els gustos durant el mes de maig amb l'Agenda Activa. Cultura, festa, visites, música i molt més seran els protagonistes d'aquest mes de primavera.

La Fira de l'Ovella i de la Cabra, celebrada els dies 4 i 5 de maig, serà la gran protagonista d'aquest mes, ja que celebrarà la seua primera edició. El dissabte començarà amb una exhibició de gossos de ratolí amb Juli Bayot, seguit de la inauguració oficial de la fira i un recorregut guiado amb presentació dels productors. Després, es podrà gaudir d'un menú de pastor a l'Escudella, així com d'un taller de llana i un ambient festiu amb música i torrades. El diumenge 5 a les 18.30 h es projectarà a la Casa Social el documental 'Dones de vent, terra i bestiar', que culminarà la fira.

Els amants de la història del poble podran gaudir de visites guiades per monuments i museus, que tindran horaris específics durant els dimecres, dijous i diumenges a les 11.30 h, i els divendres i dissabtes també a les 16.30 h. A més, es realitzaran visites guiades pel centre històric de dilluns a diumenge. Per a aquestes visites és necessari concretar l'hora i el lloc amb l'oficina de turisme. Altres esdeveniments inclouen una excursió gratuïta pels voltants de Vilafranca amb motiu del Dia de la Geologia, així com visites guiades gratuïtes als museus el dia 18 de maig, en commemoració del Dia Internacional dels Museus.

També hi haurà exposicions com 'Amigurumi' a les Sales Gòtiques de l'Ajuntament, que estarà només fins al 5 de maig, o 'Pedra sobre pedra' de Irene Zottola. La inauguració d'aquesta última serà el dia 10 a les 12 h.

Per als amants del cinema, hi haurà sessions infantils i per a adults a la Casa Social cada diumenge, amb pel·lícules com 'Wish', 'Trolls 3', 'Oppenheimer', 'Assassinat a l'Orient Express' i 'El mestre que va prometre el mar'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana