Cartells Falles de Borriana

1965 DUALDE

El motiu central d’aquest cartell, tal com féu Meseguer en el de 1947 i Bodí en els de 1948, 1949 i 1943, és l’escut que representa la ciutat, tractat molt jeràrquicament. Aquest escut, envoltat de flames, representa una vegada més la nit de la crema, tema habitual en els cartells d’aquests primers anys. El fons de foc sobre el que s’ha dibuixat l’escut està perfilat amb una espècie d’enribetat.
Aquest escut central descansa sobre una base d’objectes que simbolitzen els diversos aspectes de la festa: una plana de fuster, una paleta de pintor amb tres pinzells, un esbós enrotllat, una dolçaina, una caixa, unes baquetes, una corda de traca. Massa objectes.
Respecte a la tipografia, el que millor es llig és "fallas", en minúscula, en negatiu i en la part superior, com en el cartell de l’any precedent. En la vertical de la dreta s’ha escrit "San José" en groc i, baix de tot, "Burriana 1965" en blau que, sobre el negre del fons, no s’aprecia bé.
Com a decoració, i per tal de mitigar la pesantor de tant de negre, s’ha repetit el perfil de l’escut, en blau i blanc, en alguns punts de la part alta del cartell, i se l’ha subratllat amb unes corbes que simbolitzen l’esclat de les carcasses.