Cartells Falles de Borriana

1970 DUALDE

El 1970 va ser el primer any que es va permetre usar trames en la confecció del cartell, procediment amb què es va augmentar considerablement la qualitat de la realització.
Aquest magnífic cartell de Dualde, en què l’espai està ben organitzat, es troba dividit per un eix vertical central, a la dreta del qual tenim el foc i el fum, d’un roig intens, ben perfilat pel negre de les vores. El groc i el blanc central de les flames procedeixen de l’estoreta que arrossega el vivíssim personatge del faller, ben dibuixat i ben il.luminat, que en l’altra mà empunya la senyera local —motiu suficient per haver estalviat la col.locació inferior de l’escut.
El rostre del faller, il.luminat a contrallum amb els contrasts corresponents al resplendor de les flames, és expressiu, viu i alegre. En els cartells de falles de València trobem aquest mateix recurs. Es tractava d’un procediment habitual. Les lletres de "Burriana" de la base són pròpies dels cartells cinematogràfics que en aquella època pintava Dualde per a un conjunt de cines: el Payá i el Requena locals, l’Azul i el Rex de Castelló i altres de Benicarló. La frase "Fallas de San José 1970", en l’angle superior de la dreta, en blanc, es llig perfectament.