Cartells Falles de Borriana

1971 BODI

Bodí empra en aquest cartell el mateix tabal que ja va usar en els de 1948 i 1953, un dels seus motius predilectes, símbol de la festa. De l’interior del tambor ixen disparats tres coets cap a l’angle superior esquerre, seguint l’eix inclinat de l’instrument.
Es tracta d’un cartell molt publicitari. Les lletres del nom "Fallas" procedeixen del trencament de la pell del tambor a causa de la força dels coets i es mantenen suspeses a l’aire en un eix oblic a la trajectòria dels tres coets. Per la coloració, són també lletres de foc, dibuixades artísticament. S’insinua una flama a la banda dreta del tabal. El fons general és una fumeguera densa de color roig, tractada amb aerògraf com la major part de la composició.
L’escut municipal ompli l’angle superior dret. Les lletres "de San José" i els números del guarisme "1971" estan colorejades en blanc, negre i roig respectivament. Potser en blanc només s’hauria llegit tot millor i hauria resultat més uniforme, perquè el cartell, de blanc, en té molt poc i, en conseqüència, resulta dens. La paraula "Burriana" de la base, en negre, no destaca prou. Però és, en definitiva, un bon cartell de Bodí.