Cartells Falles de Borriana

1972 BODI

Bodí es va acomiadar del cartellisme faller amb aquesta obra elegant, realitzada en aerògraf, en què el motiu central és la cara d’una simpàtica fallera confeccionada amb les típiques cintes de senyera que emprava l’artista habitualment.
Sobre un fons marró burdeus uniforme, els traços dels ulls, nas i boca de la cara de la fallera, Bodí els plateja en roig viu. El contorn de l’òval del rostre el remata amb una castanya de cabells que ha confeccionat amb la mateixa cinta de senyera, creuada amb les agulles corresponents. L’artista aprofita la teula per col.locar-hi amb originalitat l’escut municipal. Sembla que la idea de confeccionar la cara de la fallera amb una cinta li va acudir en veure la neta jugar amb una serpentina.
La base de la cinta s’encén en flama. Es tracta de nou la nit de la crema i, pel marge inferior dret, veiem el fum rogenc que il.lumina fins i tot l’última lletra de "Burriana", nom escrit en lletres sòlides i centrat, com solia fer sempre aquest cartellista.
Dalt de tot, l’espai que queda lliure a l’esquerra l’ompli escrivint "Fallas" amb unes majúscules estilitzades bicolors, en què la s final naix de la a precedent, de forma molt original. En canvi, els complements "de San José 1972", també bicolors, semblen perduts en el buit i podrien haver estat més ben organitzats.