Cartells Falles de Borriana

1989 GUEROLA

Guerola planteja una vegada més un cartell original en què veiem, en primer terme, un ventall semiobert, amb cinc làmines de colors càlids i compactes que, del groc al roig fosc, representen tant el foc com si es vol, la pintura dels ninots. La cara del ventall s’ha dibuixat artísticament i se l’ha colorejada de manera que recorde l’or. La cara del ventall incou en la part superior l’escut municipal, perfectament integrat en el dibuix. Un parell d’estrelles blanques recorden la brillantor del material noble amb què s’insinua que està confeccionada.
Aquest ventall simbòlic se situa sobre un plànol dels carrers de Borriana colorejat en blau en què figuren una sèrie de punts rojos que indiquen la ubicació de les seteze falles d’aquell any. La idea és original.
El fons transgredeix dels blancs grisosos de la base al negre compacte de la part superior, on s’ha escrit "Falles" en roig amb una tipografia estilitzada que, subratllada en gris, destaca bé. El complement "de Sant Josep 1989", en blanc, descarrega el pes del negre del fons. El nom "Borriana" de la base, degratat i perdut cap a la dreta, aporta profunditat a la perspectiva.