Cartells Falles de Borriana

1993 DUALDE

En aquesta obra de Juan Dualde que tanca la dilatada aportació de l’artista al cartellisme faller de Borriana hi ha una línia obliqua que separa dues zones molt definides, tractades de manera distinta. La part de baix, blanca, s’ha reservat per destacar la informació escrita, en què "Falles" i "Borriana", en blau i en minúscules diferents (són de cal.ligrafia i de màquina, respectivament), destaquen sobre la resta. El guarisme de l’any es veu poc.
Aquesta zona inclou un dibuix en negre, en què es veu un grup de cinc xiquets vestits com a començaments de segle que arrepleguen "trastos vells" i arrosseguen la típica "estoreta velleta de les falles de Sant Josep" amb què es bastien les falles primitives. Es tracta, sens dubte, d’un homenatge als orígens de la festa.
La mitat superior, en canvi, conté en primer terme el dibuix realista de la cara d’una fallera, i d’un faller darrere. Són uns nitots personalitzats que es cremen mentre somriuen i miren el que, baix, fan els xiquets. Aquesta zona superior està il.luminada suaument amb els colors del foc i, de nou, fa al.lusió a la crema. Un detall bonic i original el constitueix l’incendi de l’escut municipal situat a la dreta, en la línia que delimita les dos zones del cartell del més fecund dels cartellistes de les falles de Borriana.

.