Generalitat Valenciana: Ibez: 'Puig s'alia amb Snchez per a endarrerir el finanament en esborrar tota reivindicaci en el 9 d'Octubre'


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 10-10-2020
 

El portaveu d'Economia del Grup Popular en Les Corts, Rubn Ibez, ha afirmat hui que el *President de la Generalitat, Ximo Puig, "s'alia amb Pedro Snchez per a endarrerir el finanament en esborrar tota reivindicaci en el discurs del 9 d'Octubre".

El diputat popular ha criticat que el cap del Consell no citara la importncia que la Comunitat Valenciana tinga un nou finanament. "Fins ara era el principal problema dels valencians, per sembla que ja no, perqu no t cabuda en el discurs institucional del Dia de la Comunitat Valenciana", ha lamentat.

Ibez ha recordat que aquest "silenci" es produeix a penes una setmana desprs que el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, "diguera que eixia satisfet d'un Consell de Poltica Fiscal en el qual se li va dir a tot que no. El Govern de Snchez no contempla, ara com ara, ni una nova i immediat finanament, ni un fons d'anivellament per a la Comunitat Valenciana ni un dficit asimtric. s un fracs rotund", ha afegit.

El portaveu d'Economia ha afirmat que malgrat aquest silenci el problema de l'infrafinanament, "lluny de solucionar-se s'ha agreujat ms". "Sota el mandat de Puig el deute ha augmentat fins a 10.000 milions d'euros per la ineficcia a l'hora de sollicitar un nou model", ha explicat.

Ibez ha criticat que Snchez "haja fet callar a Puig sobre qualsevol reivindicaci del finanament i aquest ha obet, eliminant qualsevol allusi en el discurs. Puig, una vegada ms, ha demostrat que s un fidel socialista abans que un exigent valenci", ha concls.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana