Generalitat Valenciana: Ms de 100 patrulles de la Gurdia Civil amb 230 agents retenen camions per la intensitat de les nevades i eviten el desprovement de municipis


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197030_122565/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/1/197030_122565/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/1/197030_122565/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/1/197030_122565/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 09-01-2021
Ms de 100 patrulles de la Gurdia Civil amb 230 agents retenen camions per la intensitat de les nevades i eviten el desprovement de municipis

Ms de 100 patrulles de la Gurdia Civil amb 230 agents han estat operatives durant les ltimes 24 hores -33 en l'ltima nit- per a atendre la ciutadania dels municipis de la Comunitat Valenciana afectats pel temporal Filomena, fonamentalment a les comarques de Castell. Els agents tamb han ats als camions que segueixen embutxacats en diferents punts de l'autonomia valenciana desprs de la suspensi de la circulaci en diverses vies per a garantir la seguretat i evitar el bloqueig de vehicles pesants.

A ms, a petici de la Delegaci del Govern, a partir de les 22.30h d'ahir divendres 8 de gener, la Generalitat Valenciana va mobilitzar recursos de Creu Roja per a donar atenci als camioners embutxacats en l'A-3, concretament en les rees del Rebollar i Chiva. A causa dels problemes de la A-3 a la provncia de Conca, es van organitzar combois de camions acompanyats per la Gurdia Civil per a embutxacar-los en aquestes rees davant la intensitat de les nevades.

La Comandncia de Valncia va mobilitzar ahir una patrulla de la Gurdia Civil perqu es realitzara un servei de provement de medicaments urgents per a la farmcia d'Alpuente (Valncia) per les conseqncies del temporal de neu i del mal estat de les carreteres. Els agents van recollir els medicaments en la Farmcia de Titaguas (Valncia) per al seu lliurament i provement en la farmcia d'Alpuente.

A aquestes hores estan desplegades les 53 mquines llevaneu de la Demarcaci de Carreteres del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i s'utilitzaran 6.335 tones de clorur sdic (sal) i 1.003.000 litres de salmorra per a restablir la circulaci. La planificaci de la Delegaci en les ltimes setmanes ha perms actuar amb rapidesa i evitar el collapse de vies o desprovements en els municipis afectats per aquest temporal histric.

D'altra banda, s'estan redistribuint els mitjans entre sectors de forma proporcionada en funci de les necessitats i continuen els serveis extraordinaris per part del Subsector de Trnsit de la Gurdia Civil. Durant tot el dia de hui continuaran operatives les patrulles de l'Institut Armat amb els 230 agents assignats.

En les ltimes hores s'han rescatat vehicles atrapats per la neu, per de moment no s'han registrat ni vctimes ni danys personals. Al llarg del temporal tamb s'est garantint l'accs a la Central Nuclear de Cofrentes.

La Delegaci del Govern torna a demanar a la ciutadania de la Comunitat Valenciana que evite en les prximes hores i dies desplaaments innecessaris o visitar els municipis amb neu de la Comunitat Valenciana. La Delegaci insta a extremar la prudncia, perqu els efectes del temporal continuaran les prximes hores.

La Delegaci recorda que el 7 de gener van entrar en vigor les noves restriccions sanitries i el confinament de 29 municipis per ordre de la Generalitat Valenciana. Per aix, la Delegaci adverteix que totes les persones que acudisquen a ciutats confinades amb neu, com s el cas del terme municipal d'Alcoi, seran sancionades per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Malgrat els advertiments, es continuen registrant desplaaments temeraris a les zones d'interior. En aquest sentit, els agents han hagut d'intervindre per a rescatar a 14 persones que s'havien desplaat fins a la serra d'Aitana.


Situaci per provncies

A la provncia de Castell, des de les 18.00 hores d'ahir fins a les 08.00 de hui dissabte s'han registrat incidncies cap urgent, de moment- en la zona de la A-23, especialment el port del *Ragudo, en tots dos sentits, i lmit amb Terol. Tamb en els ports del Querol i *Torremir, lmit amb Terol, i tot aix per una intensa nevada.

Es continuen duent a terme *embolsamientos de vehicles pesants, sent significatius en l'A-23, on s'han comptabilitzat uns 25 camions en la travessia de Barracas, sentit Sagunt, i altres 170 (podria anar en augment) sentit Teruel, en el polgon l'esperana de Jrica (km 36) i el polgon de Segorbe (km 33). Tots aquests vehicles embutxacats han estat atesos i donant cobertura d'auxili i seguretat per Gurdia Civil, aix con subministre de queviures i aigua per Creu Roja. En la zona de N-232 no sn significatius els vehicles embutxacats per l'escs trnsit registrat.

A aquesta hora, la situaci del trnsit de Castell en lnies generals s de greu afecci a la circulaci i serveis viaris donades la intensa afecci de la neu en calada. No obstant aix, fins al moment i en lnies generals, la demarcaci de Carreteres informa de bona fludesa i circulaci en totes les vies paralleles a la lnia litoral, principalment l'eix del Mediterrani, AP-7 i N-340.

A les comarques de Valncia, Creu Roja tamb va intervindre en l'A-3 repartint mantes i kits d'avituallament. Ha continuat nevant intensament aquesta nit, tant per l'interior sud, com a l'interior nord. Pel que respecta a la A-3, continuen les restriccions de vehicles pesants, a l'altura de Buol. En les prximes hores s'ampliar per a acumular ms camions.

A aquesta hora, estan sent atesos a la provncia de Valncia 447 vehicles, tots pesats, amb 469 viatgers en rees de servei davant la impossibilitat de continuar amb els seus trajectes davant la nevada histrica que deixa a Espanya *Filomena. La Subdelegaci del Govern a Valncia va contactar ahir amb la Generalitat Valenciana per a, de manera absolutament excepcional, autoritzar l'obertura de les cafeteries i botigues d'aquestes rees de servei per a subministrar begudes i aliments i que no tanquen a les 17.00 hores per les restriccions sanitries de la *COVID-19.

A les comarques d'Alacant, se segueix amb el nivell groc en l'A-31, del punt quilomtric 171 al 165 (Villena), amb *embolsamiento de camions i vehicles articulats en una rea de servei. A aquesta hora hi ha uns 25 camions i tenen coberts tots els serveis essencials desprs de sollicitar el *embolsamiento la Gurdia Civil d'Albacete per a evitar collapses i que els camions quedaren atrapats.

La CV-817, al seu pas per Castalla, segueix en nivell negre i ara no neva en cap carretera de la xarxa principal.

+ info:
Interior Castell.

Bares Carretera Abiertos.

Guardia Civil.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana