Generalitat Valenciana: Ximo Puig trasllada als municipis de ms de 50.000 habitants el pla de vacunaci generalitzada contra la COVID-19


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 28-02-2021
 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest dissabte una reuni de treball per videoconferncia amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis de ms de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana i el president de la Federaci Valenciana de Municipis i Provncies, Rubn Alfaro, a la qual tamb han assistit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pblica, Ana Barcel, i el secretari autonmic de Promoci Institucional i Cohesi Territorial, Alfred Boix.

En la trobada, Ximo Puig ha agrat l'esfor realitzat per aquestes poblacions durant els ltims caps de setmana en el seguiment de les mesures addicionals de restricci de la mobilitat. "Aquest esfor ha salvat moltes vides, i ha alleugerit la pressi hospitalria de manera decisiva", ha afegit.

A ms, el *president de la Generalitat i la consellera de *Sanitat han traslladat als alcaldes i les alcaldesses el Pla de Vacunaci Massiva dissenyat pel Consell, en el qual es defineixen els espais i el procs d'immunitzaci.

El pla de vacunaci s'ha elaborat a partir d'un escenari que preveu administrar a partir d'abril 400.000 dosis setmanals, una xifra que finalment s'ajustar als subministraments definitius. Es vacunar en 161 municipis.

Per a desenvolupar aquesta immunitzaci a gran escala, es definiran tres modalitats de vacunaci en funci de la mena de municipi:

- Menors de 10.000 habitants: en zones annexes als centres de salut i espais municipals.

- Fins a 50.000 habitants: en locals municipals.

- Grans ciutats (Valncia, Castell de la Plana, Elx i Alacant): hospitals de campanya, grans espais (Ciutat de les Arts i les Cincies, a Valncia; *Ciutat de la *Llum, a Alacant; IFA, a Elx, i Palau de *Congressos, a Castell) i centres sanitaris.

Tots aquests centres tindran tres espais diferenciats de triatge i registre, vacunaci, i postvacunaci per a esperar un mnim de 15 minuts abans d'eixir del recinte.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana