Generalitat Valenciana: Eva Ortiz insta l'Agència Antifrau que li entregue immediatament els expedients relatius als germans Puig


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 21-07-2021
 

La Portaveu del GPP, Eva Ortiz, ha instat hui l'Agència Antifrau que li entregue immediatament els expedients relatius a les subvencions que estan relacionats amb les empreses dels Germans del President Puig.

Aquestes declaracions han sigut realitzades per la diputada popular després de conéixer l'últim acte del TSJ que rebutja el recurs de cassació interposat per l'Agència Antifrau per a evitar l'accés als expedients que aquesta agència està duent a terme en relació a les empreses dels germans Puig.

Eva Ortiz ha afirmat que “el Director de l'Agència Antifrau ha interposat il·legalment tots els obstacles que ha tingut al seu abast per a atemptar amb el dret fonamental a la participació dels assumptes públics d'aquesta diputada”.

Per part seua, la Portaveu del grup popular ha demanat empara a la Mesa de les Corts perquè en nom d'aquesta institució es requerisca al Director de l'Agència Antifrau que actue conforme a la legalitat entregant la documentació sol·licitada sense cap dilació

En aquest sentit, Eva Ortiz, ha afirmat que després de tres condemnes per part dels tribunals, fins i tot del Tribunal Suprem “ja no hi ha excuses perquè el Sr. Llinares continue menystenint les peticions d'aquesta diputada”.

“Ha quedat demostrat que l'Agència Antifrau no pot estar per damunt del bé i de mal i té l'obligació de proporcionar la documentació que li siga sol·licitada pels diputats, en compliment de la seua labor de fiscalització i de sol·licitud de documentació”.

Eva Ortiz ha lamentat la falta de col·laboració per part de l'Agència Antifrau i que “hagen hagut de ser els tribunals de justícia i el propi Síndic de Greuges els que li hagen hagut d'esmenar”. “Hem perdut molt de temps i s'ha malgastat molts recursos dels valencians en aquest assumpte”, ha sentenciat la diputada popular.

Així, la portaveu del GPP ha criticat “l'actitud opaca i de poca transparència de l'Agència Antifrau que ha intentant vulnerar els drets fonamentals dels diputats del meu grup parlamentari en negar-nos la documentació que sol·licitem”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana