Generalitat Valenciana: Ximo Puig exposar en el Debat de Poltica General les lnies estratgiques per a consolidar la recuperaci i l'estat de benestar i defensar la necessitat d'un nou model de finanament


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/9/198820_124087/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 24-09-2021
Ximo Puig exposar en el Debat de Poltica General les lnies estratgiques per a consolidar la recuperaci i l'estat de benestar i defensar la necessitat d'un nou model de finanament

El president de la Generalitat, Ximo Puig, exposar en el Debat de Poltica General que se celebrar en Les Corts la setmana vinent les "grans lnies estratgiques de futur" en les quals se centrar l'acci del Consell per a consolidar la recuperaci econmica i la creaci d'ocupaci i enfortir l'estat de benestar valenci. A ms, defensar tamb la necessitat d'aprovar un nou model de finanament autonmic.

Ximo Puig compareixer davant el ple per a exposar una Declaraci de Poltica General en la qual informar sobre la situaci de la Comunitat "any i mig desprs que la pandmia de coronavirus provocara la major crisi sanitria, econmica i social" viscuda pels valencians i les valencianes.

Tal com figura en la comunicaci del Consell a les Corts amb motiu d'aquesta Declaraci de Poltica General, el *president "situar en el seu context l'enorme esfor de responsabilitat i sacrifici fet per la societat valenciana", i esmentar la seua "exemplar resposta" en el procs de vacunaci, que ha perms collocar a la Comunitat "en portes de la fi de les restriccions i d'accedir a una normalitat millorada".

Les lnies estratgiques sobre les quals pivotar l'acci del Consell es concretaran en quatre grans reptes: la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climtic com a eix transversal de les actuacions de la Generalitat, l'enfortiment de l'estat de benestar valenci, l'impuls a l'economia i la creaci de llocs de treball i la transformaci tecnolgica i l'aposta per la investigaci.

La seua execuci es realitzar "aprofitant els recursos de la Uni Europea, que est complint les expectatives i materialitzant el *Next *Generation EU mitjanant l'arribada de fons a la Comunitat Valenciana".

El president defensar tamb la necessitat de "abordar un conjunt de reformes estructurals a Espanya, particularment, l'aprovaci d'un nou model de finanament, amb la finalitat d'aprofundir en la cohesi territorial", tot aix "des de bases d'equitat, eficincia i justcia".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana