Generalitat Valenciana: La Comunitat tancar 2021 amb 'xifra rcord d'operacions aprovades' i 250 milions en crdits avalats


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/11/199175_124443/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 30-11-2021
La Comunitat tancar 2021 amb 'xifra rcord d'operacions aprovades' i 250 milions en crdits avalats

El conseller d'Hisenda i Model Econmic, Vicent Soler, ha confirmat aquesta vesprada que el treball conjunt de l'IVF i de la Societat de Garantia Recproca (SGR) de la Comunitat Valenciana permetr que l'entitat tanque l'any 2021 amb la "xifra rcord" de ms de 3.000 operacions aprovades per prop de 250 milions d'euros.

Tal com ha assegurat el responsable d'Hisenda, "la nova realitat de la nostra SGR es pot mesurar ja en milions d'euros de demanda d'avals financers, situant-se al capdavant de les entitats similars en la resta d'Espanya a pesar que en els ltims anys de l'anterior govern nicament era una entitat al servei d'uns pocs".

En concret, fins hui, s'han registrat ms de 5.500 sollicituds en 2021 per un valor de 506 milions d'euros, dels quals s'han aprovat fins al mes d'octubre 2.871 operacions per valor de 200,8 milions i la previsi s que aquesta xifra augmente a l'espera de resoldre "les nombroses operacions que actualment tenim en estudi o pendents de signatura".

Aix, durant intervenci, Vicent Soler ha reivindicat el paper de la Societat de Garantia i el treball conjunt que duu a terme amb l'Institut Valenci de Finances i ha incidit en qu "des de la Generalitat creiem en els avantatges d'aquest model de gesti perqu, grcies a la uni d'esforos, moltes de les nostres empreses, pimes i persones autnomes tenen accs al crdit que necessiten", ha destacat.

El Conseller d'Hisenda i Model Econmic, Vicent Soler, ha realitzat aquestes declaracions durant la clausura del seminari 'Economia, Poltica i Finances en el territori valenci: passat, present i futur', organitzat per la *European *Banking *Law, la Jean *Money *Chair i l'Associaci de Juristes Valencians i en la qual tamb ha participat l'ex director general de *Caixa Popular, Josep Maria Soriano *Bes.

Soler ha reiterat en aquesta lnia que "durant els pitjors mesos de la Covid-19, l'entitat va ser clau per a facilitar l'accs al finanament" i, per aix, s'ha mostrat convenut que "ara jugar un rol destacat en els reptes que planteja la recuperaci econmica en recolzar els nombrosos instruments financers que hem posat en marxa des de la Generalitat i l'IVF".

"Durant la pandmia es va demostrar que la *SGR s un model d'xit, fruit de la cooperaci de la Generalitat amb el sector privat, que ha perms donar suport al teixit productiu valenci", ha expressat el titular d'Hisenda, qui ha posat l'accent que "els dos actius fonamentals d'aquest xit han sigut la collaboraci amb la banca comercial per a millorar les condicions d'accs al finanament i l'aval per a l'accs a lnies bonificades que l'Institut Valenci de Finances (IVF) posa al servei de les empreses".

Per aix, per al responsable d'Hisenda l'IVF s "un exemple de gesti independent, membre de la *European *Public *Bank que s'ha situat com una de les millors entitats espanyoles pel que respecta a les prctiques de gesti". L'entitat valenciana t dos objectius principals: resoldre les fallades del mercat all on no arriba el finanament privat i ser contra cclics i possibilitar que el crdit flusca en una crisi.

"Continuarem apostant per un govern corporatiu de l'IVF independent i amb una missi subordinada a una bona anlisi de riscos", ha indicat Soler, per a afegir que "no assumir riscos innecessaris com duia a terme l'anterior govern, recolzant operacions clarament fallides s la millor garantia per a la supervivncia de l'entitat".

En aquest sentit, Vicent Soler ha insistit que "el paper de la Generalitat s estar al costat de les nostres empreses, all on no arribe la iniciativa privada". "Donar liquiditat, facilitar el crdit i, en definitiva, promoure i impulsar una recuperaci capa de garantir un creixement econmic, social i sostenible per a la Comunitat", ha afegit.

El titular d'Hisenda tamb ha reivindicat l'aportaci cooperativa de crdit a l'economia valenciana. "L'economia pblica i social que es troben en els fonaments del model cooperatiu han aportat a l'economia en general i al crdit valenci en particular, desenvolupar projectes genunament valencians que hagueren tingut dificultats per a fer-se realitat", ha subratllat Soler. Aix, ha posat l'accent que ha demostrat ser un "agent transformador per a la modernitzaci, el comproms social i l'equilibri territorial".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana