l'Alcalatén: Els veïns de Les Useres celebraran ‘Els Pelegrins’ a les seues cases


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195130_120905/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/4/195130_120905/2_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcalatén | Fiestas | 20-04-2020
Els veïns de Les Useres celebraran ‘Els Pelegrins’ a les seues cases

L'Ajuntament de Les Useres i la Junta dels Pelegrins han acordat realitzar una sèrie d'actes perquè, malgrat la impossibilitat de celebrar l'ancestral tradició de ‘Els Pelegrins de Les Useres’ a causa de la crisi sanitària del *coronavirus; els veïns “participen des de la seua casa, i com a millor consideren” , explica l'alcalde de la localitat Jaime Martínez, qui subratlla que la mesura té com a objectiu “respectar i mantindre una tradició estretament vinculada a la història i a la cultura del nostre poble”.

El programa s'iniciarà demà, 21 d'abril, a les 21.30 hores amb el Tridu, però aquest any sol es resarà un Pare Nostre, Ocell María i Gloria per a després cantar els gojos en honor a Sant Joan de *Penyagolosa, que es repetirà el dimecres i el dijous a la mateixa hora.

El divendres, jornada en el qual els pelegrins eixirien cap a Sant Joan de *Penyagolosa, el programa s'iniciarà a les 8 hores amb el cant de la processó d'eixida i se succeiran els diferents cants al llarg de tot el matí. El dissabte, entre les 12 i les 21 se succeiran els cants del dia de retorn al poble, i el diumenge, per a posar el punt final, a les 10 hores es resarà el Pare Nostre, Ocell María i Gloria per a finalitzar amb el cant dels gojos en honor a Sant Joan de *Penyagolosa.

Els veïns podran seguir tot el programa a través de la megafonia municipal i també es retransmetrà en directe a través de de el perfil d'Ajuntament de Les Useres en Facebook.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana