l'Alcora: L'Alcora elabora un protocol d'actuaciˇ davant la localitzaciˇ d'animals perduts o abandonats


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195431_121167/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 12-05-2020
L'Alcora elabora un protocol d'actuaciˇ davant la localitzaciˇ d'animals perduts o abandonats

L'Ajuntament de l'Alcora ha elaborat el seu primer protocol d'actuaciˇ respecte als gossos i gats perduts o abandonats en el municipi.
ôEs tracta d'una iniciativa que s'ha dut a terme amb la intenciˇ d'unificar criteris d'actuaciˇ i colĚlaboraciˇ davant aquestes situacions i que s'emmarca dins del compromÝs del govern municipal per garantir la defensa, protecciˇ i benestar dels animalsö, ha explicat l'alcalde, Samuel *Falomir.
Pel que respecta a la localitzaciˇ d'un gos, si ha sigut portat a dependŔncies municipals, la Policia Local comprovarÓ l'existŔncia de xip identificatiu. Si l'animal estÓ correctament identificat, localitzarÓ les dades del propietari per a poder avisar-li. La persona propietÓria haurÓ d'acudir per l'animal en un termini mÓxim de 48 hores. Si passat aquest perÝode el propietari no ha recollit a l'animal, s'avisarÓ al centre de nucli zool˛gic contractat per l'Ajuntament i el propietari haurÓ de desplašar-se fins el mateix i fer-se cÓrrec de les corresponents despeses de gestiˇ per a recuperar-lo.
Si el gos no estÓ identificat, la Policia Local difondrÓ una imatge a travÚs de les seues xarxes socials a fi que, si alguna persona vulga fer-se cÓrrec d'ell, puga anar a les dependŔncies municipals per a adoptar-ho. El gos romandrÓ un mÓxim de 48 hores en el magatzem municipal a l'espera que alg˙ estiga interessat en la seua adopciˇ. El lliurament de l'animal comportarÓ que el propietari ferm un document en el qual es comprometrÓ a presentar, en un termini mÓxim de 15 dies naturals, els papers de l'animal en regla, inclosa la implantaciˇ d'un xip identificatiu.
L'oficina de medi ambient s'encarregarÓ de la compra del menjar per a alimentar a l'animal durant els dos dies que estiga en les dependŔncies municipals. Passat aquest temps, si no apareix cap particular que vulga fer-se cÓrrec, s'avisarÓ al nucli zool˛gic que tinga contractat l'Ajuntament perquŔ aquest procedisca a fer-se cÓrrec d'aquest animal.
Pel que respecta als gats oposats, ja que aquests no porten identificaciˇ, una vegada que la policia ho tinga en les seues dependŔncies, avisarÓ, en primer lloc, a la protectora *ADDA, amb l'objectiu de verificar/descartar si es tracta d'un gat de les col˛nies que ells gestionen, o si convindria publicar-lo en la pÓgina de Facebook de la Policia Local i en la pr˛pia pÓgina de la protectora. Si es publica en les xarxes socials i pÓgina web, caldrÓ custodiar al gat com a mÝnim 48 hores. La decisiˇ ˙ltima sobre quŔ fer amb el gat se li atorga a la protectora *ADDA, que decidirÓ si es queden amb el gat o cal avisar al nucli zool˛gic contractat per l'Ajuntament.
A mÚs de desgranar els detalls del protocol, *Falomir ha explicat que, una altra actuaciˇ recent en el marc de ôla sensibilitat i compromÝs del govern municipal amb el benestar dels animalsö, i amb motiu de la situaciˇ generada per l'estat d'alarma, ha consistit en la signatura d'autoritzacions perquŔ ve´ns de la localitat puguen fer-se cÓrrec de la cura de les col˛nies felines ôen aquells llocs en els quals no generen problemes de convivŔncia ciutadanaö.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana