l'Alcora: La Gurdia Civil det a Castell a dues persones i desarticula un grup criminal dedicat a les estafes en les compres i vendes de vehicles a nivel nacional


 
La Plana al Dia | l'Alcora | Sucesos | 23-11-2020
 

La Gurdia Civil ha detingut a Castell a dues persones integrants d'un Grup Criminal que operava en el territori Nacional i Pasos de l'Est d'Europa.
Tot es va iniciar arran d'una denncia interposada el dia 30 de setembre de de 2020, en la caserna del la Gurdia Civil de Ll'Alcora, en la qual una persona manifestava haver sigut vctima d'una estafa. El perjudicat es va trobar posat en el parabrisa del seu vehicle un fullet de publicitat (*flayer), en el qual s'oferia la compra de vehicles. Desprs de posar-se en contacte amb l'anunciant van acordar el lliurament del vehicle en la localitat de Ll'Alcora, enviant-li al comprador un document compra-venda amb les dades d'identitat de totes dues parts ja emplenats en el citat contracte, aix com tamb la rbrica del comprador, tot seguit el mateix li va enviar un correu adjuntant un document, que reflectia que s'havia tramitat la transferncia dels 7.500 euros acordats per la venda.
Amb la finalitat de no ser vist pel perjudicat i aix no poder ser identificat, va contractar a una empresa de transport, la qual va anar a recollir el vehicle a la casa del denunciant i posteriorment el va traslladar a l'estacionament pblic d'un centre comercial de Castell, fent lliurament al supsit comprador.
Passats dos dies el denunciant en veure que no rebia la transferncia dels diners pertanyents a la venda, va procedir a realitzar trucada telefnica al comprador, el qual va deixar de contestar-li, per la qual cosa es va adonar que havia sigut vctima d'una estafa.
Els Gurdies Civils desprs de realitzar una anlisi i acarament dels documents aportats i nombroses gestions realitzades amb la persona que figura en el contracte entregat al denunciant, van poder esbrinar que la mateixa li ha usurpat la identitat, d'una persona resident en la localitat d'Ermua (Biscaia), aix com van sollicitar una ordre internacional de localitzaci i cerca de vehicle.
Una vegada posats els agents en contacte amb aquesta persona la mateixa aporta documentaci en la qual es constata que a travs d'una empresa pantalla, li havien estafat en la compra d'un vehicle, utilitzant el mateix modus operandi que l'estafa esmentada.
Els Gurdies Civils van tindre coneixement d'una denncia en la localitat de Sagunt (Valncia) on s'informava que el presumpte estafador que havia comprat el cotxe denunciat en Ll'Alcora, li ho havia venut a una altra persona per la quantitat de 5.500 euros i aquest mai ho va arribar a rebre, utilitzant els documents d'identitat del venedor de la localitat de Ll'Alcora.
El dia 13 d'octubre de l'actual es rep avs de coordinaci internacional dimanant de la Policia Croata, els quals informaven els investigadors que havien procedit a interceptar al vehicle denunciat en la localitat de Ll'Alcora , procedint a l'aprehensi del mateix en dependncies Croates, informant que la persona que ho condua era de nacionalitat blgara.
Continuant amb les perquisicions els Gurdies Civils van aconseguir identificar, localitzar i detindre a Castell a un home de 21 anys d'edat i una dona de 19 anys del Grup, tots dos germans, com a suposats autors dels delictes d'estafa, usurpaci d'estat civil i falsificaci de documents.
Se'ls ha pogut atribuir catorze delictes d'estafes, sent comesos en les localitats de Cabanes, Vilafams i Ll'Alcora a la provncia de Castell, a Sagunt (Valncia), Ermua (Biscaia) i Tarragona.
El modus operandi emprat per aquestes persones s la realitzaci de compra de vehicles utilitzant per a aix la distribuci i collocaci en els parabrises dels vehicles estacionats fullets denominats *flayer, en els quals publiciten la compra de vehicles de segona m, usant diverses denominacions comercials en fullets diferents, havent emprat en algun d'ells nmeros d'identificaci fiscal d'empreses sense relaci amb els investigats, com a ra social, indicant una nau industrial la qual manca d'activitat, com els nombres de telfons de contactes utilitzats es corresponen amb persones no tenen res a veure amb la trama delictiva.
Ha sigut identificada una tercera persona integrant del Grup que es troba en parador ignorat, figurant-li a la mateixa diverses ordres de cerca.
Les diligncies instrudes han sigut entregades en els Jutjats de Castell.
L'actuaci ha sigut realitzada pel Lloc de la Gurdia Civil de Ll'Alcora.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana