l'Alcora: Actualitzen el mapa de senders de l'Alcora amb importants millores i novetats


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/12/196910_122469/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 14-12-2020
Actualitzen el mapa de senders de l'Alcora amb importants millores i novetats

Ja est disponible la versi en paper del mapa actualitzat de senders de l'Alcora. Desprs de ms d'un any de treball, tenem moltes ganes que aquest projecte vera la llum ha destacat el regidor de Naturalesa, Ricardo Porcar. I s que, segons assenyala, era molt important comptar amb aquest mapa ja, perqu el que tenem fins ara estava bastant desfasat.

El treball ha estat a crrec de l'editorial Tossal Cartografies i inclou un extens treball de recuperaci toponmica i senyalitzaci d'elements patrimonials dispersos.

Porcar ha posat en valor tamb el gran treball de camp realitzat pels tcnics municipals, sobretot, en l'apartat de la recuperaci toponmica, i ha agrat totes les collaboracions: Gegant de Pedra, Viu Natura, Centre Excursionista, etc.

En el nou mapa, s'han millorat els traats de 3 rutes senderistes: PR-CV-120 de les ermites, PR-CV-357 del patrimoni i SL-CV-90, i s'inclou, per primera vegada, espais d'inters per als senderistes com el futur punt d'informaci al visitant de la Reial Fbrica i la recentment recuperada zona d'acampada de Sant Vicent.

Tamb apareix reflectit el traat de la Ruta Natural del Patrimoni Industrial, una ruta que ofereix una infinitat de possibilitats; el recorregut circular dins del terme municipal de l'Alcora o continuar el recorregut del riu fins al seu naixement, seguint la Ruta de l'Aigua (Figueroles) i el Cam Natural dels Molins Hidrulics (Llucena).

A ms, el mapa presenta, per primera vegada, els traats BTT de la Small i de la Gegant de Pedra que transcorren pel terme municipal i la ruta BTT Rodasoques.

El treball s'ha completat amb la inclusi d'innombrables sendes secundries que permeten crear recorreguts alternatius als senders senyalitzats, aix com la ubicaci d'espais per a la realitzaci d'activitats de turisme actiu: caiac, escalada, ferrata i barranquisme, entre altres.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana