l'Alcora: L'Alcora implementarà intel·ligència artificial per millorar l'atenció a la ciutadania


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/223307_141174/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 21-02-2024
L'Alcora implementarà intel·ligència artificial per millorar l'atenció a la ciutadania

L'Ajuntament de L'Alcora avançarà en la aplicació de la intel·ligència artificial amb la finalitat d'ajudar la ciutadania, millorant l'atenció i facilitant els tràmits.

Així, l'Ajuntament està treballant per a la posada en marxa, previsiblement aquest estiu, d'un chatbot conversacional, una eina tecnològica pionera que respondrà preguntes freqüents i proporcionarà informació útil.

"Aquesta iniciativa ens permetrà guanyar en eficiència, tant en els serveis que presten als veïns i veïnes, com en el funcionament intern", ha destacat el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Delgado.

L'assistent virtual s'integrarà en el canal web i comptarà amb una metodologia conversacional que combinarà el treball coordinat de programadors i lingüistes computacionals.

Els principals objectius dins d'aquest projecte són: resoldre dubtes i necessitats dels usuaris de forma immediata les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any; detectar les seues inquietuds; contribuir a desembussar els recursos destinats a l'atenció al ciutadà resolent gran part de les consultes entrants; i optimitzar el temps de les persones encarregades de l'atenció ciutadana per poder dedicar-lo a consultes més complexes, permetent que el chatbot responga a les qüestions més repetitives; i augmentar el nivell de digitalització de l'Ajuntament i l'automatització dels diferents processos.

L'assistent per al web de l'Ajuntament, i tots els seus continguts, estaran disponibles en valencià i castellà.

El chatbot complirà amb totes les normatives en quant a protecció de dades segons la legislació espanyola/comunitària i sol·licitarà l'acceptació de la política de privacitat abans d'iniciar la conversa.

El sistema disposarà d'un panell o quadre de comandament a mode de 'reporting', per poder revisar tota la gestió a nivell de resum i veure el detall de cadascuna de les converses.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana