La Vall d'Uixó: Compromís per la Vall es felicita per un pacte de govern «amb l'ADN» de la coalició


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/6/186252_113332/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 16-06-2019
Compromís per la Vall es felicita per un pacte de govern «amb l'ADN» de la coalició
Compromís per la Vall va fer divendres una valoració positiva de l'Acord del Progrés que ha arribat amb PSOE i EU. Per a la formació, el pacte «respira l'ADN-Compromís» i crea «un marc favorable» per a treballar en aquells aspectes que considera «imprescindibles». El pacte, anomenat Acord del Progrés, es va signar el passat divendres de vesprada.
Fernando Daròs continuarà com a segon tinent d'alcalde i serà l'encarregat de dur avant la Regidoria de Sostenibilitat i Agricultura. Per a Daròs, fa quatre anys Medi Ambient era una àrea «maleïda» i després de quatre anys de mandat de Compromís, s'ha convertit «en una de les joies de la corona, en paral·lel a la cobejada Conselleria de Medi Ambient». De fet, el pacte del Botànic destaca la sostenibilitat com a primer eix fonamental del nou acord. Però a nivell local, Sostenibilitat haurà de treballar colze a colze amb Urbanisme, Educació o Turisme.
Segons s'explica des de la formació, alguns dels acords signats són demandes directes de Compromís, com en el cas de la creació d'una Oficina Tècnica de Contractació i Seguiment de Contractes Externalitzats, l'accessibilitat com a eix fonamental de l'urbanisme o l'oferta turística no salvatge, respectuosa amb l'entorn.
Segons explica Fernando Daròs, "durant les negociacions, hem sigut capaços de cedir, però també de lluitar per aquelles demandes que ens pareixien fonamentals. Així, s'ha aconseguit una referència explícita a la necessitat de potenciar el nostre sector agrícola. També hem volgut estar en sintonia amb la Conselleria d'Educació i continuar augmentat l'oferta educativa de 0 a 3 anys. I per últim, hem pogut incloure un acord per a fomentar la nostra llengua i els nostres símbols culturals".

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana