La Vall d'Uixó: L'Ajuntament de la Vall d'Uixó i la Conselleria d'Agricultura visiten les finques de cítrics afectades per la calamarsada


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197808_123199/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 18-04-2021
L'Ajuntament de la Vall d'Uixó i la Conselleria d'Agricultura visiten les finques de cítrics afectades per la calamarsada

El secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes, i el director general d'Agricultura, Toni Quintana, han visitat aquest matí diverses finques de cítrics a la Vall d'Uixó per a veure de primera mà els efectes sobre el camp de la calamarsada del diumenge. Han estat acompanyats per l'alcaldessa, Tania Baños, el regidor d'Agricultura, Fernando Daròs, i de representants de la Va unir, la Cooperativa San Isidro i la Comunitat Regants.

Llanes ha atés la sol·licitud de la Va unir i de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, que va ser un dels primers consistoris a contactar amb la Generalitat Valenciana per a valorar la magnitud, en el que ha assegurat que “ja estem treballant per a veure quina assistència podem donar de manera ràpida, sobretot a través de les assegurances agràries que són un mecanisme eficaç en aquestes situacions derivades de la meteorologia”.

Per part seua, l'alcaldessa ha mostrat la seua gratitud “per l'interés i preocupació que la Conselleria d'Agricultura ha mostrat des del primer moment a escoltar-nos com a ajuntament i als afectats i per estar al nostre costat amb aquesta visita, en la qual hem pogut compartir impressions directament amb els agricultors, la qual cosa és fonamental perquè són els qui més estan patint aquesta situació”.

Per a finalitzar, Daròs ha explicat que a la Vall d'Uixó la calamarsada “ha causat efectes greus en algunes zones, sobretot les partides que limiten amb el terme municipal de Nules, com la del *Pontet”. Així mateix ha insistit que des de l'administració autonòmica “han d'ajudar a pal·liar els efectes en les pròximes campanyes citrícoles”.

COTONET
Durant la visita també s'ha tractat la problemàtica del *cotonet, ja que a la Plana Baixa s'ha posat en marxa un projecte pilot que ja està tenint efectes positius “i hem de continuar avançant en aquesta línia de col·laboració amb la Conselleria que sufraga part dels tractaments als agricultors”, ha indicat l'alcaldessa.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana