La Vall d'Uixó: L'Ajuntament de la Vall d'Uixó atén 2.418 avisos de recollida d'estris a domicili en un any


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197932_123314/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 12-05-2021
L'Ajuntament de la Vall d'Uixó atén 2.418 avisos de recollida d'estris a domicili en un any

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó, mitjançant la Regidoria de Sostenibilitat, ha informat que durant l'any passat 2020 es van realitzar 2.418 serveis de recollida d'estris, mobles i voluminosos a domicili. El regidor de l'àrea i segon tinent d'alcaldessa, Fernando Darós, ha manifestat “que això suposa que de mitjana l'equip de recollida ha anat a 14 cases al dia per a realitzar aquest servei. *Daròs ha recordat que “estan totalment prohibits els abocaments urbans” i que el servei de recollida a domicili és gratuït telefonant al 964 69 02 47.

D'altra banda, el regidor ha desglossat algunes dades de l'any passat. Així, ha recalcat que “malgrat la pandèmia en 2020 es van atendre 7.094 abocaments incontrolats en zona urbana, la qual cosa suposa una il·legalitat, ja que no es poden depositar en la via pública”. A més, segons Darós, “en els mesos de confinament per la Covid-19, es van realitzar més de 520 recollides malgrat no poder eixir dels domicilis”.

L'edil de Sostenibilitat ha animat a la ciutadania a utilitzar el servei de recollida domiciliària “perquè els treballadors de la brigada tenen ordre expressa de prioritzar a les persones que estan actuant correctament” pel que aquest servei es realitza amb rapidesa, “pràcticament l'endemà de cridar, de dimarts a dissabte. Així doncs, *Daròs ha remarcat que els abocaments il·legals “de qualsevol mena d'andròmina, estri o moble estan multats amb sancions econòmiques”.

CREMA DE RESTES
Finalment, el també regidor d'Agricultura ha comunicat que des de l'1 de juny i fins al 16 d'octubre, “coincidint amb el període de l'any de més calor, queda prohibida la crema de restes agrícoles en els terrenys que estiguen a menys de 500 metres de terreny forestal”. Per tant, Darós ha demanat als agricultors de la Vall d'Uixó que aprofiten per a demanar permisos de crema durant tot el mes de maig, per a facilitar les tasques.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana