La Vall d'Uixó: L'Ajuntament de la Vall d'Uixó instala 50 punts lumínics per millorar la seguretat dels passos de vianants


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/11/217944_137684/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 23-11-2023
L'Ajuntament de la Vall d'Uixó instala 50 punts lumínics per millorar la seguretat dels passos de vianants

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha instal·lat 50 punts lumínics que durant la nit parpellegen per advertir als conductors de vehicles de la presència d'un pas de vianants. Aquests díodes LED s'han ubicat a l'avinguda Agricultor a l'alçada del CEIP Eleuteri Pérez, a la carretera Segorbe en els accessos al barri Carbonaire i a la carretera Andalusia en els accessos al barri Toledo.

El regidor de Policia, Javier Ferreres, ha explicat que aquests punts lumínics milloren la seguretat i prevenen els atropellaments, ja que 'són visibles a molta distància i els conductors saben que han de reduir la velocitat i augmentar l'atenció perquè hi ha un pas de vianants'. La seua colocació s'ha prioritzat en les zones 'que des de Policia Local s'han considerat més perilloses i que suporten un gran flux de trànsit rodat'.

Els díodes LED s'han instal·lat sense obra, amb un adhesiu de gran resistència, i són autorrecarregables durant el dia amb la llum solar. Durant unes setmanes estaran en fase de proves 'i si concluïm que el resultat és positiu adquirirem més punts lumínics per ampliar el nombre de passos de vianants que tenen aquest sistema de seguretat'.

Ferreres ha destacat que amb aquesta iniciativa 'seguim treballant per una mobilitat més segura per a les persones'. Així, està en la línia d'actuacions realitzades la passada legislatura amb la instal·lació de dos radars pedagògics en l'accés al barri Toledo i a l'avinguda Cor de Jesús, i dos passos que en detectar la presència de vianants s'il·luminen a l'accés al Grup La Unió i a la Pista d'Atletisme.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana