La Vall d'Uixó: La Junta Local de Seguretat de la Vall d'Uixó posa el focus en combatre la violència de gènere
La Vilavella: La Vilavella ret homenatge a Joaquín Mechó Nebot

L'Agrupació Musical i Artística Santa Cecília de La Vilavella ret homenatge aquest divendres al qual fora directar de la banda durant quatre dècades i ho fa a través de la interpretació d'obres creades por el propi director, Josquín Mechó Nebot.
Un concert que tindrà lloc aquest divendres 7 de juliol a partir de les 22.00 hores en la plaça de l'Ajuntament i en el qual participaran mig centenar de músics.
La història de l'AMA Santa Cecília de La Vilavella, s'ha anat escrivint des de fa ja més de 150 anys, i durant tot aquest temps, moltes persones amb noms i cognoms han contribuït a escriure capítol a capítol el nus d'aquesta Agrupació tal com la coneixem ara.
El concert es denomina 'L'art del contrapunt i és un recorregut per la historia del que va ser el director de la Banda durant quasi 40 anys, des de 1968 a 2005 a través de les seues pròpies composicions. El concert constarà de dos parts on s'interpretaran pasdobles que el mestre Mechó ha composat al llarg de la seua vida.
PROGRAMA
Primera part
1. L'oriet (Pasodoble de concierto)
2. La fonteta de l'Oliver (Pasodoble)
3. Maria (Pasodoble-Marcha)
4. Maria Dolores Mechó Carreguí (Pasodoble)
5. Noelia Mechó Carreguí (Pasodoble)
6. De La Vilavella a Faura (Pasodoble)
7. Aitana Badenes Mechó (Pasodoble)
8. Adolfo Suárez Illana (Pasodoble torero)
9. Guillem Badenes Mechó (Pasodoble)
10. Homenatge als bous al carrer (Pasodoble taurino)
Descans
---------------------
Segona part
11. Marina (Pasodoble)
12. Rodrigo Mechó de Santiago (Pasodoble flamenco)
13. Vicente Zaragoza Caballer (Pasodoble)
14. La Cofradía del Mandil Negro (Pasodoble)
15. AMA Santa Cecília de La Vilavella (Pasodoble)
Joaquín Mechó Nebot
Nascut a La Vilavella el 25 de març de 1936. El tercer fill de Francisco i Dolores.
Començà els estudis musicals a l'edat de 8 anys, de la mà de Ramón Badenes, El Tio Ramonet de Barates. El mateix professor, el va convidar a assistir a "l'acadèmia" (local on assajava la banda) per netejar-lo i fer d'avisador de la banda, avisant d'assajos i portant aigua i carpetes.
Desprès d'estudiar quatre anys de llenguatge musical, va començar a tocar l'oboè, instrument que li va cedir un aleshores music de la Banda Municipal de Castelló.
Entra a formar part de la banda de música de La Vilavella als 12 anys, fins els 18. Moment en el que s'incorpora com a alumne de música al servei militar a la Banda Militar del Regiment Tetuan de Castelló.
Posteriorment, als 21 anys entra a formar part de la Banda Municipal de Castelló, com a solista d'oboè.
L'any 1968 pren possessió com a director de la banda de música de La Vilavella, en caure malalt l'antic director Pasqual Ribera, Pasqualet de Pina. Càrrec que ostentarà fins el 2005.
Durant els quasi 40 anys de director, va promoure i va fer realitat la creació de l'Escola de Música, donant classes a títol personal i de manera totalment altruista, va lluitar per donar-li a la banda un espai físic al poble, tasca que es va culminar amb l'actual local que precisament porta el seu nom, Casa de la Música Joaquín Mechó.
Més tard, va portar a terme conjuntament la direcció de la banda de La Vilavella amb la banda de Faura, a més de la seua activitat com a músic de la Banda Municipal de Castelló, i encara més, assumeix la direcció de la Coral Parroquial, funció que va desenvolupar fins a aquest any 2022.
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana