La Vilavella: La Vilavella prepara la recta final de festes de Sant Sebastià


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/1/221665_140071/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/1/221665_140071/2_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vilavella | General | 26-01-2024
La Vilavella prepara la recta final de festes de Sant Sebastià

L'Ajuntament de La Vilavella ha organitzat un apoteòsic final per a les seues Festes Patronals de Sant Sebastià amb la reinauguració aquest divendres del nou sistema expositiu de la Col·lecció Museogràfica i la celebració el diumenge de la XXIV Marxa, en la qual s'ha hagut de tancar la inscripció de corredors en haver-se aconseguit avui mateix el límit de 1.000 participants.

Amb aquestes dues importants activitats, l'equip de Govern que lidera l'alcaldessa Carmen Navarro posarà fi a un intens programa que durant aquests últims 15 dies ha aconseguit un gran èxit de participació gràcies a uns esdeveniments i activitats atractius i molt emotius per a les veïnes i veïns de La Vilavella.

Carmen Navarro ha assegurat que està 'molt orgullosa i agraïda pel carinyo i l'emotivitat amb la qual estan vivint les nostres Festes Patronals tots els habitants del poble, a més de respectar la convivència tot i que ha hagut una gran participació'.

Demà divendres, a les 19 hores, tindrà lloc la reinauguració de la Col·lecció Museogràfica i la presentació de la remodelació del Museu de La Vilavella. Cal tindre en compte que aquest museu va obrir les seues portes en 2015 i gairebé 10 anys després, per a tindre'l renovat per al seu desè aniversari, l'Ajuntament l'ha portat a un nou nivell, molt més actualitzat, plurilingüe i accessible. Narra la història de La Vilavella des de l'aigua fins als temps actuals, mostrant al final i al cap una cosa que distingix i identifica a La Vilavella com a poble.

Es tracta d'un projecte ideat en tres fases i que va començar a desenvolupar-se en la passada legislatura. Carmen Navarro ha explicat que 'ha estat possible gràcies a la bona gestió de l'àrea de Cultura i Patrimoni -dependent del regidor Domingo Rodríguez- mitjançant les subvencions de la Generalitat Valenciana per a la promoció de Col·leccions Museogràfiques. La Fase 1 es va començar en l'anterior legislatura i ara conclou la segona fase, que és alguna cosa que ens enorgulleix'.

La necessitat d'actualitzar el sistema expositiu neix de les múltiples adquisicions noves que es van fer en aquesta legislatura anterior i van ser gestionades per l'aleshores regidora Inma Traver, procedents de les donacions de la Família Ranch i altres famílies del poble, que ampliaven en gran mesura l'apartat del Termalisme i els 'Senyorets'.

Des de l'àrea de Cultura i Patrimoni es continua treballant per a concloure tota la modernització del Museu, que finalitzarà amb la Fase 3. Es tracta, probablement, de la fase més ambiciosa de totes i que intervindrà en la zona d'accés, com a la Capella, amb un videomapping que servirà d'introducció per a descobrir història de La Vilavella.

D'altra banda, l'altra gran activitat de l'últim cap de setmana de les Festes Patronals ha sigut organitzada per l'Ajuntament de La Vilavella i el Club de Muntanya A 4 Pelat. Aquest diumenge 28 de gener, a partir de les 9 hores, es celebrarà la XXIV Marxa de Sant Sebastià, que sembla ser tot un èxit. Cal tindre en compte que a gairebé 48 hores de la seua celebració s'ha aconseguit ja el límit de 1.000 corredors inscrits. A més, es tracta d'una de les curses de muntanya més antigues i pionera en aquest tipus de proves en la província de Castelló.

La prova consta de dos recorreguts, un de poc més de 10 quilòmetres per a senderistes i un altre d'uns 18 quilòmetres, que és la prova esportiva en si. L'hora de sortida serà sobre les 9:00 i la d'arribada sobre les 10:30 hores.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana