Moncofa: Moncofa eludeix manifestar-se sobre el Nazisme, per un informe tcnic en contra


 
La Plana al Dia | Moncofa | General | 24-05-2020
 

Va ocrrer dijous passat 21 de maig en les comissions prvies al ple municipal, el manifest pel qual es recorda a les vctimes del nazisme va ser debatut a proposta de Podem en comissi informativa pel procediment de despatx extraordinari, proposta que no va tirar avant a causa de l'oposici del Partit Popular i Comproms, segons informa Podem Moncofa.
s preceptiu aprovar la urgncia de l'assumpte per a tractar-se temes presentats fora del temps ordinari de convocatria del ple i en aquest cas no va tirar avant.
Aquesta proposta d'adhesi al manifest, ve impulsada en aquest sentit per la Federaci Valenciana de Municipis i Provncies (FVMP) i ens superiors com ara la Diputaci de Castell que si van acceptar adherir-se grcies als vots a favor de PSPV-PSOE, Comproms i Ciutadans i l'abstenci del Partit Popular.
Cal recordar que, noms en camp de concentraci de Mauthausen, deu mil persones de nacionalitat espanyola van patir en les seues carns l'horror de l'extermini nazi de les quals ms de cinc mil persones van morir, un d'ells del poble de Moncofa. La majoria eren d'idees republicanes que van haver d'eixir de la seua terra per culpa del franquisme una vegada acabada la guerra civil.
En paraules del regidor de *Podem Rafa Segarra Sabem que la proposta arribaria amb l'informe en contra de secretaria si ens cenyim a la interpretaci estricta de la legislaci, per tal com la legislaci tamb ens permet si aix ho decidia la resta de consistori , continuem avant amb la proposta a l'espera que la resta de grups poltics estigueren a favor de fer aquest xicotet homenatge, ja que en el 75 aniversari de l'alliberament del camp de concentraci de *Mauthausen devem per tica i moralitat donar memria dels quals tant van patir, continua, Creem que s un error amagar-se darrere d'un informe en contra ja que, a diferncia de les altres propostes no admeses per a aquest ple , aquesta no t cap carcter econmic que puga afectar el funcionament de l'ajuntament en l'estat d'alarma.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana