Moncofa: L'Ajuntament invertir ocupaci i en serveis socials els 150.000 alliberats en deixar el deute a zero


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196750_122330/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 22-11-2020
L'Ajuntament invertir ocupaci i en serveis socials els 150.000 alliberats en deixar el deute a zero

L'Ajuntament de Moncofa ja t decidit a qu destinar els 150.000 euros que ha alliberat de cara a 2021 desprs d'haver amortitzat tot el deute municipal i deixar-la a zero. Ajudar a les persones que pitjor ho estan passant per la crisi provocada pel coronavirus i generar ocupaci en el municipi sn les premisses que s'ha fixat l'alcalde, Wences Als Valls.
En aquesta lnia, l'equip de Govern ja est treballant en tres lnies molt definides per a invertir aquesta partida addicional, generada per la bona gesti d'aquests cinc anys que porten al capdavant de l'Ajuntament. Aix, implementaran les partides dels serveis socials, les de generaci d'ocupaci i les de contractaci d'obres i serveis amb les empreses de Moncofa.
L'alcalde, Wences Als, ha explicat que continuem apostant per estar al costat de la gent ms necessitada. Per aix reforarem les partides de serveis socials, per a ajudar a la gent que pitjor ho est passant en aquests temps de pandmia que, per desgrcia, sembla que encara continuar almenys en la primera meitat de l'any que ve.
Als Valls tamb ha anunciat que una altra prioritat ser la generaci de llocs de treball en el municipi, tant aconseguint nous plans d'ocupaci, com generant plans propis d'ocupaci que faciliten treball a la gent que ho haja pogut perdre. I en tercer lloc, sempre que siga possible contractarem a les empreses locals a l'hora de la compra de materials i serveis, aix com per a la realitzaci d'obres i diferents treballs que requerisca l'Ajuntament. Aquesta s una important eina per a ajudar a les empreses de Moncofa, que necessiten tot el suport que els puguem oferir perqu mantinguen tant la seua activitat com totes les ocupacions.
Aquest mes acabar d'amortitzar un deute de 8,8 milions
Cal recordar que aquesta nova partida de 150.000 euros de qu disposar l'equip de Govern per a ajudar als vens i les empreses del municipi s conseqncia que l'Ajuntament de Moncofa aprovar aquest mes l'amortitzaci de 509.904,68 euros que deu actualment a entitats financeres. D'aquesta forma, l'actual equip de Govern, que presideix *Wences Als Valls, haur redut a zero el deute municipal a pesar haver rebut fa a penes sis anys una herncia de ms de 8,8 milions d'euros.
Aquest esfor per sanejar els comptes municipals ha sigut un xit grcies a la gesti realitzada per l'Ajuntament, que li ha perms deixar el deute a zero alhora que ha fet una reducci histrica dels impostos municipals, especialment de l'IBI, i ha implantat nous serveis i potenciats els ja existents.
En aquest sentit, l'alcalde ha insistit que baixar el deute no s un objectiu en si mateix. Del que es tracta s de ser ms eficaos en la gesti dels diners pblics per a millorar la qualitat de vida dels nostres vens i les oportunitats de negoci i d'ocupaci per a les empreses locals, especialment les ms xicotetes.
Aix, tenint en compte que el mes de novembre l'Ajuntament de Moncofa amortitzar 509.904,68 euros, la deixar en zero euros a pesar que a la fi de 2014 ascendia a 8.857.000 euros. s a dir, que el deute per ve era de res menys que 1.397 euros importe que tots havem de pagar amb els nostres impostos.
L'Imposat Bns immobles, en mnims
I aix ha sigut possible fins i tot baixant els impostos. Com a exemple est la recent aprovaci d'una nova reducci de l'Impost de Bns immobles, que s'ha quedat a partir d'ara en el 0,55, quan fa sis anys estava en el 0,72, alhora que l'IBI de rstica ja est en el mnim legal, el 0,3, recordar que quan va entrar el Partit Popular en el govern, en 2015, es trobava al 0,8, ms del doble que l'actual.
Cal recordar que alhora que s'ha eliminat el deute i s'han baixat els impostos, en aquests anys s'ha incrementat la inversi de l'Ajuntament de Moncofa, la qual cosa ha servit per a millorar el municipi.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana