Moncofa: Sis detinguts i tres investigats per la sostracci de coure i taulells valorats en ms de 40.000 euros en dues empreses de la localitat de Moncofar


 
La Plana al Dia | Moncofa | General | 09-04-2021
 

La Gurdia Civil ha detingut a sis persones i ha investigat a altres tres com a suposats autors de tres delictes de robatori amb fora, un delicte de furt, un delicte de pertinena a grup criminal i un delicte de simulaci de delicte, tots ells perpetrats en dues empreses de cermica situades en la localitat de *Moncofar.
En el marc del Pla nacional contra el robatori de coure, per a previndre tota activitat illcita relacionada amb el furt i la seua comercialitzaci, els gurdies civils van iniciar durant el mes d'octubre del passat any una investigaci arran de la sostracci d'una bobina de coure de gran volum i pes de l'interior d'una empresa de cermica, servint-se per a aix de bous mecnics pertanyents a la prpia societat, ascendint el valor del furtat a ms de 40.000 euros.

Posteriorment, durant desembre, els presumptes autors van accedir a una altra de les empreses de la localitat per a sostraure una mostra de rajoles, acudint novament el mes de febrer a les mateixes installacions on, desprs d'inutilitzar les cmeres de vigilncia i tractar de sostraure gran quantitat dels mateixos taulells, van ser sorpresos amb el material carregat en la furgoneta, fugint del lloc i abandonant el vehicle en la nau. Posteriorment van interposar una denncia per la presumpta sostracci de la
furgoneta emprada.

De la mateixa manera, durant el mes de gener de l'any en curs, van intentar retirar d'una altra empresa una bobina de coure, sense poder consumar el robatori.

Modus operandi

Els autors cometien els delictes accedint a les installacions de les empreses a plena llum del dia, aprofitant el canvi de torn per a inspeccionar el lloc, observant on es trobaven els materials que eren objecte del seu inters, les cmeres de vdeo vigilncia, aix com la maquinria necessria per a transportar el sostret.

Aix mateix mostraven una gran especialitzaci a l'hora de cometre els delictes, utilitzaven roba de treball i cascos amb logotips similars als empleats per les societats perjudicades, tot aix amb la finalitat de passar desapercebuts i passejar sense sospita per les installacions, mentre feien el reconeixement del lloc per a posteriorment dur a terme el robatori planificat i poder transportar els objectes sostrets.

Les perquisicions realitzades van portar a la Gurdia Civil fins a diverses persones de la localitat de Burjassot (Valncia), que comptaven amb coneixement, mitjans i logstica necessria per a dur a terme aquest tipus de fets delictius.

Desprs de mltiples tasques d'investigaci, labors de vigilncia, monitoratge discret i seguiment policial de l'entramat delictiu, la Gurdia Civil va obtindre proves evidents de l'estructura i coordinaci del grup criminal procedint a la identificaci, localitzaci, i detenci de sis homes i van ser investigades tres dones tots ells d'edats compreses entre els 35 i 56 anys, com a suposats autors de tres delictes de robatori amb fora, un delicte de furt, un delicte de pertinena a grup criminal i un delicte de simulaci de delicte.

Amb aquesta operaci unida a l'efectuada fa un mes i mig han sigut desarticulats dos grups criminals dedicats a la sostracci de coure. Les diligncies han sigut entregades en els Jutjats de Nules.

L'actuaci ha sigut realitzada per efectius de l'Equip ROCA de la Gurdia Civil de Borriana.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana