Moncofa: Moncofa presenta en Fitur una innovadora aplicaci turstica amb un tour virtual 360


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197992_123368/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/5/197992_123368/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 20-05-2021
Moncofa presenta en Fitur una innovadora aplicaci turstica amb un tour virtual 360

L'Ajuntament de Moncofa ha presentat durant la present edici de Fitur una innovadora aplicaci tecnolgica per a atraure a tots els turistes potencials del municipi. La finalitat d'aquesta aplicaci tecnolgica, que s'ha llanat en la principal fira internacional del turisme, s facilitar un tour virtual turstic de 360 desprs de millorar les noves tecnologies del municipi i aix proporcionar ms i millor informaci turstica i facilitar l'accessibilitat a tots els recursos turstics de la localitat.
*Wences Als Valls, alcalde de Moncofa, ha explicat als mitjans que es tracta d'un tour virtual per la localitat, en el qual es pot visitar els llocs ms emblemtics, aix com descobrir els principals punts turstics de Moncofa. Es poden veure des del seu interior els depsits subterranis d'aigua que tenen prop d'un centenar d'anys, la passarella sobre el riu *Belcaire, la sendera blava o les platges, entre molts altres atractius.
L'alcalde de Moncofa ha assegurat que d'aquesta manera ens adaptem a la nova realitat del turisme, aplicant l'ltima tecnologia a la promoci turstica, per a convertir Moncofa en un dest intelligent. Per tamb ens adaptem aix a la nova realitat de seguretat sanitria desprs de la pandmia pel *Covid, perqu cal evitar aglomeracions, respectar totes les mesures de seguretat, i aquestes plataformes serveixen per a evitar fullets i altres suports fsics. Amb aquesta innovadora eina et pots descarregar i veure tota la nostra oferta turstica en l'ordinador o en el mbil.
Aquesta App, que ha desenvolupat la regidoria de Turisme que encapala Lola Als, ja est disponible en els websites de l'Ajuntament de Moncofa, www.moncofa.com/tours-virtuales/, i www.moncofaturisme.com. Tamb es disposa d'unes ulleres de realitat virtual *VR en la *Tourist *Info Moncofa i d'aquesta manera facilitar al fet que persones amb discapacitat o mobilitat reduda puguen visitar espais rurals o de difcil accs.
El tour virtual consta d'una App de 360 disponible a travs de *Lookish *Spain que es podr installar en qualsevol telfon intelligent amb els dispositius d'Android o Apple, perqu qualsevol usuari puga gaudir de les visites turstiques des de qualsevol lloc, tamb consta d'un marc digital per a la seua descrrega disponible en la *Tourist *Info.
La regidora de Turisme, Lola Als, ha explicat que entenem que era millor mostrar als visitants potencials les meravelles i atractius que ofereix el nostre municipi, que haver d'explicar-li'l. Per aix hem evolucionat cap a plataformes que milloren la visualitzaci dels llocs d'inters, alternatives d'oci, naturalesa, rutes i patrimoni, i aix donar un valor afegit a l'activitat turstica, amb informaci visual i descripcions dels llocs d'inters en diferents idiomes i incentivant la promoci i la dinamitzaci de Moncofa.
En el projecte s'ha incls un marc digital amb codis *QR de l'App per a la seua descrrega en sistema Android o en Apple des de la *Tourist *Info, perqu el turista puga accedir des del seu Telfon intelligent a tota la informaci visual i descriptiva en qualsevol moment i lloc.

Projecte de Turisme amb Lookish Spain 360
Aquest treball ha sigut desenvolupat pel departament de Turisme en coordinaci, en el que sn tots els treballs fotogrfics a 360, amb Lookish Spain 360, empresa encarregada de realitzar el projecte de la plataforma.
En el projecte s'han realitzat fotografies aries panormiques amb dron, per a materialitzar les vistes generals del tour virtual i incloure tot el terme municipal, incloent rutes i paratges naturals que estan fora dels nuclis urbans.
Cal destacar l'aventura que ha suposat el descens als antics depsits subterranis d'aigua que proveen la localitat, ja que s una troballa arqueolgica realitzada recentment, i en el qual es va haver de dotar d'un grup electrogen, focus i material de seguretat per al descens i poder fotografiar el recurs. L'Ajuntament t previst adequar aquesta obra arquitectnica hdrica i en un futur per a fer-lo
L'estructura del Tour Virtual Moncofa 360 s la segent:
1.VISTAGENERALTOUR360
Vistes aries, platges, rutes, punts d'inters, naturalesa i monuments i Fotografia Dron.
2.PLATGES
Pedraroja, Grau, Masb, Belcaire, Beniesma i Estanyol.
3.CULTURA I PATRIMONI
Esglsia de Santa Mara Magdalena, Ermita de Santa Mara Magdalena, Antics depsits subterranis d'aigua, Torre Viga de Beniesma, Muralla, Casas Regiones Devastades.
4.NATURALESA I RUTES
Sendera Blava del Belcaire, Senda LOm, Rio Belcaire, Reserva tortuga, zona natural riu Belcaire.
5.RUTES URBANES, PLACES, JARDINS I PARCS
Jardins Av. del Port, Jardins del Antic Cmping, Carrer de St. Josep per als vianants, Plaza de la Constituci, Plaza Ruiz Picasso, Parc de la Cenia, Zona recreativa del Piroli, Zona Biosaludable, Zona Verda del Satse.
6.TOURISTINFO
7.INSTALLACIONS ESPORTIVES I PUNTS D'INTERS
Camp de futbol, Poliesportiu, Ambulatori, Col.legi Pblic d'Avel.li Corma, Prquing d'Autocaravanes.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana