Moncofa: Moncofa denuncia la discriminaci del Govern davant de la parlisi en les obres del litoral


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2022/1/199573_124799/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 14-01-2022
Moncofa denuncia la discriminaci del Govern davant de la parlisi en les obres del litoral

L'alcalde de Moncofa ha decidit denunciar el que considera un tracte discriminatori del Govern en negar-se a construir els espigons que sn tan necessaris per a protegir el litoral del nostre municipi. S'est perjudicant el patrimoni histricocultural, turstic, mediambiental i patrimonial de Moncofa i els seus vens de manera injustificada. Wences Als Valls ha fet esta reivindicaci desprs que en els ltims dies, el Govern haja anunciat diferents inversions multimilionries per a protegir la costa de municipis tant del nord de Valncia com del sud de Castell.
Wences Als Valls ha assegurat que m'alegre pels nostres vens que es repare la passarella de Xilxes i que es pose en marxa el projecte d'espigons de Nules, aix com que invertisca 28 milions a Valncia, per no em sembla acceptable que ignore les necessitats histriques de Moncofa.
Hi ha una clara discriminaci poltica per part del Govern de Pedro Snchez, perqu en tots els llocs s'estan portant avant els projectes de defensa del litoral per part de Costes, mentre que a Moncofa el mantenen paralitzat per la decisi del Govern, de forma totalment arbitrria, de refer la parti. Una situaci que podria donar-se en qualsevol punt de la costa desprs de quasi una dcada sense defensar el litoral. Cal denunciar la persecuci poltica que des del Govern s'est fent i que est perjudicant els vens de Moncofa i no vull pensar que siga per estar governats per un altre partit poltic en el municipi, ha denunciat l'alcalde de Moncofa.
En esta lnia, Wences Als Valls incideix que el Govern ja no t ni tan sols l'excusa de la crisi econmica que es va donar en el passat per a no fer els espigons, perqu la realitat s que en estos moments s que hi ha diners, com ho demostra el fet que els estiguen invertint i que s'estiga discriminant Moncofa.
Cal recordar que durant l'ltim temporal, i a conseqncia de la inacci de la mateixa Direcci General de Costes a l'hora de reforar les defenses del litoral de Moncofa, es van registrar danys greus en la principal avinguda del litoral del Grau de Moncofa, Mare Nostrum, que el Govern ni tan sols est disposat a reparar i que haur d'assumir l'Ajuntament si es mant esta actitud discriminatria.

Inacci del Govern d'Espanya des de fa ja una dcada
Aix, la inacci de Costes des de fa ja ms d'una dcada provoca cada vegada danys majors quan hi ha un temporal i que no sols no estan disposats a reparar, sin que a ms tampoc hi ha cap avan en el projecte de construcci dels espigons per a protegir el municipi.
L'alcalde de Moncofa ha transms a la Subdelegaci el malestar, ja que encara s'est a l'espera de notcies desprs que a finals de l'any passat es demanara la intercessi de Soledad Ten, subdelegada del Govern a Castell, sobre este tema.

Petici de 20 milions en els Pressupostos del Govern
Cal recordar que, a finals de 2021, l'alcalde de Moncofa ja va sollicitar que el Govern pressupostara ja per a este any 20 milions d'euros per a escometre d'una vegada la construcci dels espigons en tot el litoral sud de la provncia i evitar que es continuen produint danys cada vegada ms greus.
Esta quantia anual seria inferior a la que en un sol projecte es destinar al sud de Valncia (28 milions) i permetria que en 5 anys es realitzaren tots els projectes pendents d'executar des d'Almenara a Castell.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana