Moncofa: La Generalitat licita per més de 2,4 milions l'ampliació i reforma del Centre de Salut de Moncofa


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/228497_144941/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 30-05-2024
La Generalitat licita per més de 2,4 milions l'ampliació i reforma del Centre de Salut de Moncofa

L'ampliació i reforma del Centre de Salut de Moncofa està més a prop. La Generalitat Valenciana ha licitat per més de 2,4 milions d'euros l'ampliació i remodelació del Centre de Salut de la localitat. 'Es tracta d'una obra que el poble de Moncofa porta anys reivindicant i en els últims anys amb molt poca informació clara al respecte per part de l'anterior Govern en la Generalitat', ha indicat Wences Alós, alcalde del municipi.

El primer edil ha posat en valor 'la incansable labor de l'anterior regidora de Sanitat, Mari Carmen Ferri, i el treball que ha continuat l'actual regidora, Ilenia Begnozzi. Les dues regidores han treballat dur perquè en Sanitat tingueren com a prioritat l'atenció als veïns i veïnes de Moncofa'.

Wences Alós Valls ha explicat que també amb Sanitat s'ha coordinat el procés perquè el consultori mèdic del Grau estiga obert de manera permanent mentre duren les obres d'ampliació. D'aquesta manera es garantirà una correcta atenció als pacients de la localitat.

L'alcalde ha assenyalat que 'els veïns i veïnes de Moncofa han de saber que malgrat que el projecte ha estat aturat 4 anys a la Generalitat, des que l'anterior empresa adjudicatària va abandonar l'obra, el projecte que es va tornar a posar en marxa fa pocs anys és exactament el mateix que el de 2016. És a dir, en 4 anys de parada no han fet res, ni van introduir cap millora ni ampliació del projecte original'.

El pla funcional que es desenvoluparà per a aquesta ampliació consta d'àrea d'extraccions i tractaments. També es preveu àrea de pediatria, amb dues consultes; l'àrea de medicina de família, amb cinc consultes; l'àrea d'atenció a la dona, amb una consulta de llevadora, i una sala d'educació maternal. D'altra banda, l'Ajuntament també reivindica que, tan prompte acabin les obres, se preste atenció sanitària durant les 24 hores a la localitat, una petició que tampoc va ser atesa per l'anterior govern.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana