Nules: Martnez (PSPV PSOE) reclama optar als fons de recuperaci europeus per a regenerar el litoral i la Marjal de Nules-Borriana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197824_123214/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Nules | General | 21-04-2021
Martnez (PSPV  PSOE) reclama optar als fons de recuperaci europeus per a regenerar el litoral i la Marjal de Nules-Borriana

El regidor del PSPV PSOE de Nules, Ramn Martnez, demana al Ministeri, a la Generalitat i a la Diputaci que estudien la possibilitat doptar als fons europeus de recuperaci dacord amb els interessos del municipi. Estes ajudes es destinaran a regenerar la lnia litoral, explica Martnez, greument afectada per la falta daportacions drids produda per les diferents infraestructures martimes construdes al nord de la nostra poblaci. A ms, segons el regidor socialista, cal recuperar la restinga per a protegir laiguamoll Marjal de Nules Borriana i evitar que lavan del mar afecte a la qualitat de les seues aiges.
La reconstrucci de lespai donaria pas a establir un Sender Blau, un itinerari que enllaa platges, ports o centres dinterpretaci guardonats amb la Bandera Blava, afirma Martnez. Tenint en compte que la nostra platja de Les Marines va obtenir la qualificaci en 2019, el sender permetr a Nules connectar-se des de Vinars a Almenara, explica el regidor socialista. A ms, remarca que la regeneraci suposaria un impuls econmic per al municipi. Primer, durant la realitzaci de la inversi, pels llocs de treball directes i indirectes que poguera generar, per tamb, una vegada conclosos, per limpuls al turisme lligat a espais naturals i dobservaci de la natura.
Per tot aix, el PSPV PSOE de Nules sollicita a les diferents administracions: al Ministeri, a la Generalitat Valenciana, liderada pel socialista Ximo Puig, i a la Diputaci, encapalada pel tamb socialista Jos Mart; que ajuden al municipi a aconseguir les ajudes europees. Ramn Martnez considera que Nules s un ferm candidat a optar a estos fons per les caracterstiques de la seua orografia. Laiguamoll Marjal de Nules Borriana est protegit per la Xarxa Natura 2000, i consta de Zones Especials de Conservaci (ZEC) establertes dacord amb la Directiva dHbitat i de Zones dEspecial Protecci per les Aus (ZEPA) designades en virtut de la Directiva dAus. Les zones de protecci busquen assegurar la supervivncia a llarg termini de les espcies i els diferents tipus dhbitat dEuropa, contribuint a frenar la prdua de biodiversitat, amplia el membre del partit.
El regidor Ramn Martnez comenta que tenint en compte lanterior, lequip socialista sollicita a la Diputaci que trasllade als municipis de Castell Sud lacord perqu puguen sumar-se i que coordine la regeneraci de la costa en cas que diversos municipis adjacents opten per esta lnia de recuperaci del litoral. I conclou: el grup municipal socialista aporta idees i solucions per a millorar la vida dels vens i les venes davant la inacci de lactual govern, que noms busca la confrontaci i fa anys que no posa una soluci al problema.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana